A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Заклади освіти Коропської громади готуються прийняти дітей 1 вересня

Дата: 20.08.2020 12:29
Кількість переглядів: 643

  Фото без опису Вчора відбувся щорічний об’їзд шкіл і садочків громади напередодні початку нового навчального року.  Робочу поїздку здійснили начальник відділу освіти Коропської селищної ради Олег Курбанов, заступник селищного голови з питань житлово-комунального господарства, будівництва, архітектури та містобудування Юрій Шкурко, фельдшер санітарний відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Коропського районного управління ГУ Держпродспоживслужби в області Сергій Приходько, завгосп відділу фінансово-господарського забезпечення селищної ради Олександр Онучко. Вони відвідали школи в Карильському, Атюші, Рождественському, Нехаївці, Шабалинові, Лукнові, Оболонні, а також Риботинський навчально-виховний комплекс і дитячі садки.

День знань – без святкових лінійок

   У кожному селі День Першого, як і Останнього Дзвоника, – свято не просто шкільне, а без перебільшення загальнонародне. Але, на жаль, не цього року. Через загрозу поширення коронавірусної хвороби минулий навчальний рік завершували без Останніх Дзвоників і випускних вечорів, та і новий навчальний рік 1 вересня розпочнеться без масових святкових зібрань. Проводити свято лише для першокласників і не планувати загальношкільних лінійок – таку вказівку, з огляду на рекомендації профільного Міністерства, вчора дав начальник відділу освіти Олег Курбанов кожному з директорів.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

   За попередніми даними в школах Коропської ОТГ за парти сядуть 1314 учнів. Шкільне життя розпочнеться для 103 першокласників, які навчатимуться за програмою Нової української школи, що була запроваджена три роки тому. Тому в кожній школі обов’язково за планом перевірки був візит до класів, які вже скоро приймуть найменших школярів. 

Парти є, комп’ютерів ще чекають

   У кожній з таких класних кімнат уже встановлені новенькі парти, які закупила селищна рада за кошти державної субвенції. Багато в класних кімнатах для першачків вдалося зробити силами вчителів і батьків. Ще не доставлене комп’ютерне обладнанням й дидактичні матеріали, у деяких школах класні кабінети для першачків поки що без дошок. Однак це все зовсім скоро буде.

Фото без опису

На вході – температурний скринінг

   За вимогами головного державного санітарного лікаря України на вході до закладу дітям вимірюватимуть температуру. Безконтактні термометри за кошти громади закупили в кожну школу (на фото директор Атюшівської школи Микола Свердлов вимірює ним температуру в начальника відділу освіти Олега Курбанова). Також школи забезпечили антисептиком на перший час.

Фото без опису

   Під час перевірки представник Держпродспоживслужби Сергій Приходько наголосив на важливості дотримання постанов головного державного санітарного лікаря про організацію протиепідемічних заходів у закладах освіти й дошкільної освіти на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби. Окрім цього він перевірив, як вчителі пройшли медогляди, склад шкільних аптечок, чи дотримуються правил техніки безпеки у майстернях.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без описуФото без опису

Головне – без випробувань і хвороб

   Під час зустрічей із керівником відділу освіти кожен із директорів доніс ті чи інші проблеми закладів. Частину із них вдалося вирішити за кошти бюджету селищної ради. Приміром, у Карильській, Нехаївській школі встановили нові котли опалення, просто зараз триває ремонт системи опалення Риботинського навчально-виховного комплексу.

Фото без опису

Фото без опису

1800 кілограмів фарби (або 169 банок) на суму 64 тисячі гривень закуплено за кошти селищного бюджету для поточного ремонту в закладах освіти громади, що скоро розпочнуться. Приємно, що освітянські проблеми допомагають вирішувати батьки, трудиться колектив закладів. Ось приклад Шабалинівської школи, де не так давно були замінені вікна  – там працівники школи своїми силами зробили в класах відкоси.

Фото без опису

Тому школи готові будуть прийняти в своїх стінах учнів, які востаннє навчалися за партами ще аж у березні. У цілому ж і батьки, і вчителі, і працівники садочків, і відділ освіти зараз найбільше хочуть, аби новий навчальний рік пройшов спокійно й злагоджено – без випробувань, які приніс попередній навчальний рік, затяжних карантинів, обмежень, і в жодному разі без хвороб.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Сектор інформаційної діяльності, програмного забезпечення
та комунікацій з громадськістю
виконавчого апарату Коропської селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь