Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Інформаційні листи ДПС України роз’яснюють платникам актуальні зміни законодавства

Дата: 12.08.2020 10:16
Кількість переглядів: 331

   Фото без описуДержавною податковою службою України випущено на підтримку платників інформаційні листи № 14 та № 15, в яких роз’яснено актуальні новації у податковій сфері.  

   Інформаційний лист № 14 «ПДВ і нові коди УКТ ЗЕД відповідно до нового Закону України «Про Митний тариф України» присвячений змінам в адмініструванні ПДВ, пов’язаним з набуттям чинності Закону України «Про Митний тариф України» від 4 червня 2020 року № 674-IX, з урахуванням вимог Податкового кодексу України.

  У листі ви дізнаєтеся: на що звернути увагу при застосуванні норм закону; як складати податкову накладну та розрахунок коригування до неї починаючи з 3 липня 2020 року; на які коди УКТ ЗЕД посилатися для цілей звільнення від оподаткування ПДВ, визначений пунктом 64 підрозділу 2 розділу XX Кодексу для ввезення та постачання електромобілів. Інформаційний лист можна скачати тут.

  Інформаційний лист № 15 «Cплата частини чистого прибутку (доходу) та дивідендів на державну частку: Закон України № 466» інформує про новації щодо сплати частини чистого прибутку (доходу) та дивідендів на державну частку, передбачені Законом України від 16 січня 2020 року № 466-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві», а також Законом України від 16 січня 2020 року № 465-IX «Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві»:

- Які повноваження мають контролюючі органи щодо адміністрування сплати частини чистого прибутку (доходу) та дивідендів на державну частку?

- Яку звітність мають подавати до контролюючих органів платники частини чистого прибутку (доходу) та платники дивідендів на державну частку?

- Які звітні (податкові) періоди визначені Кодексом для подання Розрахунку частини чистого прибутку (доходу), дивідендів на державну частку та за якою формою він подається?

- Як господарські товариства з державною часткою у статутному капіталі повинні сплачувати грошові зобов’язання за звітний рік?

Інформаційний лист можна скачати тут.

                  Сектор комунікацій Головного управління  ДПС у Чернігівській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь