A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Таїсія Онопка: наші успіхи – не одноосібний результат, а показник милосердності всього району

Дата: 10.08.2020 19:39
Кількість переглядів: 1173

   Фото без описуДругий термін роботи на посаді голови районного підрозділу Товариства Червоного Хреста почався сьогодні у Таїсії Онопки. Усі 13 членів Президії правління підтримали кандидатуру Таїсії Михайлівни під час 26-ї звітно-виборної конференції, яка пройшла сьогодні в малому залі засідань районної ради.

  З нагоди проведення цього заходу до Коропа прибула голова обласної організації ТЧХ Оксана Мудра. Участь у роботі засідання взяли також Коропський селищний голова Віктор Журавель, керівниця апарату райдержадміністрації Світлана Яцина, члени та волонтери товариства, люди, які співпрацюють із Червоним Хрестом.

 

 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

  Засідання складалося зі звіту про роботу районної організації протягом 2015- 2020-го років, звіту про роботу ревізійної комісії, виборів голови, членів правління, ревізійної комісії, делегатів на обласну звітно-виборну конференцію, а також церемонії нагородження.

  Розпочали зі звітної доповіді про роботу організації протягом останніх п’яти років, з якою виступила голова Таїсія Онопка. Звіт був змістовний і обширний, бо ж і робота ведеться активна і постійна.

  Зокрема, Таїсія Михайлівна згадала різні просвітницькі, освітні акції для дітей, молоді й дорослих, місячники зі збору одягу та взуття, благодійні акції «Ялинка бажань», «Боротьба з туберкульозом», «Всеукраїнський місяць із Червоним Хрестом», «П’ять картоплин», заходи до Дня захисту дітей, Дня сім’ї, Дня людей із інвалідністю, Дня боротьби з бідністю, участь у Миколаївському ярмарку. Діяльність ТЧХ активно позиціонується, тому жителі району довіряють Червоному Хресту та охоче допомагають в організації таких заходів, виручають із транспортом та коштами. За постійну допомогу Таїсія Михайлівна подякувала місцевим спонсорам, приватним підприємцям, державним установам, Коропській та Понорницькій громадам, депутатам обласної ради й усім небайдужим людям, кого об’єднує прагнення допомагати й бути милосердними.

   У своєму звіті очільниця районного ТЧХ зазначила:

- Основне завдання, поставлене на звітний період – організувати роботу з благодійними фондами, установами, громадськими та релігійними організаціями, людьми, які можуть та прагнуть спрямувати допомогу на підтримку нужденних, було досягнуте.

  За ці 5 років організація надала допомогу людям на суму в 783 тисячі гривень – взуття, одяг, продукти, гігієнічні засоби, медикаменти тощо, 28 колясок для людей із інвалідністю на суму в 308 тисяч гривень. Цю допомогу отримали близько 4800 жителів району, зокрема люди похилого віку, члени багатодітних сімей, сім’ї переселенців, учасників АТО, сироти, люди з обмеженими можливостями. Підтримку ТЧХ постійно відчувають реабілітаційні центри, територіальні центри соціального обслуговування Коропської ОТГ та РДА, районна лікарня.

  У відділенні ТЧХ постійно діє пункт прокату інвентарю (ходунків тощо) для осіб із інвалідністю, банк одягу. Також відділення надає послуги масажу для хворих.

  Обласна організація ТЧХ не стоїть осторонь районного підрозділу – цього року вона надала 20 пакунків із продуктами в рамках акції «Торба добра».

   Окремо Таїсія Михайлівна подякувала молодому поколінню, яке активно бере участь у різних благодійних заходах.

   А ще районна ТЧХ допомагає людям у лікуванні, також свої послуги надає швачка-волонтер. По допомогу товариства звертаються щоденно 15-20 чоловік. Таку кількість людей допомагають обслуговувати 18 волонтерів товариства. Відокремлений підрозділ ЧОО ТЧХ у Коропському районі налічує півтори штатні одиниці.  

  Дуже важливо, що на підтримку діяльності товариства виділяються кошти із місцевих бюджетів. Так, у районі діє програма підтримки Товариства Червоного Хреста, яку співфінансують Коропська ОТГ і районна рада. На сьогодні всього лише у двох районах – нашому та Бобровицькому – надається така фінансова підтримка діяльності товариства.

- Успіхи, досягнуті нашою організацією – це не одноосібний результат, а передусім показник милосердності людей усього нашого району, − так підсумувала виступ Таїсія Онопка, подякувала всім добротворцям і закликала до членства в організації.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

   Коропський селищний голова Віктор Журавель відзначив те, що під керівництвом Таїсії Михайлівни організація значно «виросла». Користуючись нагородою, селищний голова подякував їй за жагу до життя, виняткову ідейність і активність.

Фото без опису

На теренах району ще треба пошукати людину, яка б так «горіла», так переживала, яка б дійсно віддавала душу й серце розвитку й роботі організації, − зазначив Віктор Журавель і як керівник громади зазначив, що й надалі підтримуватиме діяльність товариства.

   Керівниця апарату РДА Світлана Яцина назвала ТЧХ «родзинкою», яка є у нас у районі, дуже потрібною нашим людям. Світлана Петрівна сказала, що голова підрозділу ТЧХ надзвичайно талановита організаторка й координаторка, яка завжди знає, кому потрібна допомога, і хто може надати цю допомогу її.

Фото без опису

Фото без опису

  Хороші й добрі слова в адресу очільниці підрозділу товариства прозвучали і  від депутата обласної ради, благодійника  Миколи Мисника. Зокрема він назвав Таїсію Михайлівну сильним комунікатором, яка легко знаходить спільну мову із будь-ким.   

Фото без опису

  У свою чергу керівник територіального центру соціального обслуговування Олександр Лаврик подякував Таїсії Онопці за постійну допомогу установі, яку він очолює.

  Підсумовуючи серію виступів делегатів, Оксана Мудра подякувала представникам влади за фінансове сприяння повноцінній роботі Товариства.  Вона оцінила роботу нашого районного ТЧХ ще й із боку виконання планового завдання, і в цілому зазначила, що районний підрозділ заслуговує високої оцінки.  Фото без опису

   Роботу очільниці районного підрозділу Червоного Хреста визнали доброю, а за результатами таємного голосування Таїсія Онопка була обрана головою на наступні п’ять років. Також на конференції проголосували за новий склад Президії правління та ревізійної комісії ТЧХ.

Фото без опису

   Жодне урочисте зібрання не обходиться без церемонії нагородження. Наприкінці зібрання голова обласної організації Товариства Червоного Хреста Оксана Мудра вручила волонтерам грамоти й подяки.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Сектор інформаційної діяльності, програмного забезпечення
та комунікацій з громадськістю
виконавчого апарату Коропської селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь