A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Консультування клієнтів пробації з питань зайнятості

Дата: 31.07.2020 09:12
Кількість переглядів: 1124

  Фото без опису Закон України «Про пробацію» покладає на уповноважені органи з питань пробації сприяння суб’єктам пробації в їх працевлаштуванні. Таке сприяння здійснюється в двох напрямках пробації - наглядовій та пенітенціарній.

   Питання зайнятості, офіційне працевлаштування із можливістю одержання стабільного доходу –  надзвичайно важлива складова роботи із людьми, які перебувають у конфлікті із законом. Адже відсутність роботи – це один із найпоширеніших криміногенних факторів, що спонукає людей до протиправної поведінки з метою отримання «легких грошей» нечесним способом.

  Протягом 20-24 липня  провідний фахівець із питань зайнятості відділу надання соціальних послуг Коропської районної філії Юлія Соловйова  разом з провідним інспектором Коропського районного сектору філії Державної установи «Центр пробації» в Чернігівській області Вітою Козачок провели консультації підоблікових Коропського районного сектору. Оскільки більшість суб`єктів пробації не мають офіційної роботи, Юлія ознайомила їх з послугами державної служби зайнятості та сучасними підходами щодо їх отримання, електронними сервісами служби зайнятості, з питанням щодо запобігання дискримінації та гендерній нерівності при влаштуванні на роботу, загрозами нелегальної трудової міграції та актуальною інформацією про стан ринку праці. Також вона наголосила, що державна служба зайнятості пропонує безкоштовно отримати послуги профорієнтації, а саме допомогти:

  - зрозуміти, який вид професійної діяльності вам підходить;
- оцінити власні здібності, інтереси, можливості;
- усвідомлено обрати майбутню професію;
- оцінити власний потенціал та зробити стратегію кар`єрного зростання.

  Наприкінці зустрічей провідний фахівець з питань зайнятості надала інформаційні буклети та  зазначила, що в центрі зайнятості також можна пройти тестування, дізнатися про свої здібності, отримати кваліфіковану профконсультацію, відвідати безкоштовні тренінги та взяти участь у захоплюючих тематичних квестах.

 Завдяки плідній співпраці Коропського районного відділу філії Державної установи «Центр пробації» в Чернігівській області  з Коропською філією Чернігівського обласного центру зайнятості, підоблікові мають можливість реалізувати своє конституційне право на працю та задовольнити свої криміногенні потреби, що зменшує ризик вчинення ними повторних злочинів та робить суспільство безпечнішим.

Фото без опису

Фото без опису

Коропський районний сектор філії
ДУ «Центр пробації» в Чернігівській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь