A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Архімандрита отця Миколая привітали із присвоєнням звання Почесний громадянин селища Короп

Дата: 29.07.2020 12:19
Кількість переглядів: 1053

  Фото без описуПочесні відзнаки вручив селищний голова Віктор Журавель під час сьогоднішньої церковної служби в особливий для коропчан Миколаїв день.

  Звання «Почесний громадянин смт Короп»  архімандриту Миколаю (Путрі Миколі Зіновійовичу), благочинному Коропського округу, настоятелю Вознесенського та Успенського храмів Коропа присвоїли на 48-й сесії селищної ради 7 скликання 26 червня. 

  Так за пропозицією селищного голови вирішили відзначити цю особистість за безліч заслуг перед земляками, активну громадську та культурно-просвітницьку діяльність, участь у благодійних програмах задля вирішення проблем незахищених верств населення. 

  Сьогодні в Успенському храмі в неповторній святковій атмосфері Віктор Журавель виконав почесну місію − зачитав рішення сесії і вручив отцю Миколаю посвідчення почесного громадянина, диплом і квіти. У своєму виступі голова громади зазначив, що велику долю свого серця отець Миколай присвячує своїм землякам.

  − Ви не так давно відсвяткували 50-річчя свого пастирського служіння Господу. З них 46 років Ви живете, служите і працюєте  в Коропі. За ці роки відродилися наші святині, наші храми, побудована велична дзвіниця, діє недільна школа під Вашим благочинним покровом… І тому це рішення депутатів селищної ради є невеликою подякою за Ваше життя во славу Богу та всіх нас, − сказав Віктор Журавель.

Фото без опису

   На завершення селищний голова побажав отцю Миколаю здоров’я на многі літа.

  До привітань долучився голова районної ради Михайло Мазуренко.

  У свою чергу отець Миколай щиро подякував голові громади, райради й парафіянам за привітання. Попри всі заслуги новопризначений володар звання людина досить скромна, а тому зазначив, що й цієї нагороди, на його думку, він не достойний. Пригадав, що були часи, коли був здоровіший, міцніший, більше працював, а зараз, у такий поважний вік, уже нечасто може бути навіть у храмі… Однак це ніяким чином не применшує любові коропчан до свого духовного наставника.  Його тут шанують і поважають. І зичать здоров’я та сил.

   Фіналом усього дійства став традиційний величний піснеспів «Многая лєта!..»

  Зазначимо, що дата цієї події обрана була недарма, адже 29 липня у Коропі святкують Миколаїв день. І хоч цього свята ви не знайдете в жодному календарі, та воно надзвичайно близьке для усіх коропчан, бо нагадує про чудо, що сталося колись на нашій землі.  Вважається, що ікона Святителя  Миколая врятувала Короп від страшної епідемії холери 172 роки тому. Тоді святий образ пронесли вулицями, і смертельна напасть відступила. Відтоді цього дня місцеві віряни віддано моляться своєму покровителю. Та і  Миколаївське ярмаркове святкування у своїй основі має цей дивовижний, проте цілком реальний факт. А тепер день 29 липня прикрасила ще одна непересічна для Коропа подія.

   Архімандрит отець Миколай став дев’ятим за рахунком почесним громадянином Коропа.

Список усіх почесних громадян нашого містечка за посиланням

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь