A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Роботу директорів будинків культури громади й художніх керівників оцінять за 10-бальною шкалою

Дата: 22.07.2020 16:45
Кількість переглядів: 1712

  Фото без описуУчора  начальниця відділу культури і туризму Людмила Самойловська разом із діловодом відділу Людмилою Костюченко розпочала планові перевірки роботи всіх будинків культури, які підпорядковані Коропській селищній раді. Першими були Шабалинів, Рижки, Нехаївка і Риботин.

  Хоч через карантин масові заходи у цих закладах поки що не проводять, але робота в них не припиняється, зокрема керівники отримали доручення дбати про благоустрій територій і утримувати приміщення в належному стані. Триває  методична робота, репетиції із солістами. Тому із директорами закладів та членами колективів обсудили проблемні моменти, підготовку до опалювального періоду. 

  Участь у перевірці взяла і директорка  Публічної бібліотеки Ірина Євтушенко, бо під час зустрічей йшлося і про роботу бібліотек, які вже перейшли в громаду.

  Першою стала зустріч у Шабалинові із колективом місцевого будинку народних традицій і дозвілля на чолі із Наталією Коваль. Приємно, що тут у співпраці старостинського округу й відділу культури зараз активно готуються до нового опалювального періоду. Нема зауважень і до благоустрою.

 

 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

  Колектив будинку народних традицій і дозвілля уже скучив за масовими заходами. Але аматори сцени знайшли вихід, і чи не з усіма святами творчо вітають односельців дистанційно, на сторінці закладу у Фейсбук. А оскільки робота із дітьми зараз заборонена, то керівник напрямку хореографії Юлія Дубатовк у цей період організувала новий колектив «Юля і КО» для творчих колег.

Фото без опису

  У Шабалинові (як і в Атюші та Оболонні) діятимуть філії Публічної бібліотеки Коропської ОТГ. Бібліотекарка Світлана Зайченко ознайомила Людмилу Самойловську зі своїми «володіннями» − відділами для дітей і для дорослих. На жаль, приміщення книгозбірні не в найкращому стані, та і більшість книг не читається зовсім, тому недоцільно витрачати кошти на ремонт і опалення усіх залів. На місці знайшли оптимальний шлях − перенести ті книги, які користуються попитом, на перший поверх, у залу для більярду, і зробити бібліотеку тут.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

  У маленьких Рижках функцію бібліотекаря відтепер виконуватиме директорка будинку культури Любов Колода. Бібліотека тут знаходиться у приміщенні БК. До благоустрою території закладу в Рижках зауважень не було – все чисто, викошено. Торік перед будинком культури поставили нового паркана, недавно пофарбували.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

  Зразковою чистотою і охайністю порадував Нехаївський будинок культури. Однак проблемою закладу, яку озвучила директорка Олена Гуненко, є котел.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

  Функцію бібліотекаря надалі в Нехаївці виконувати художній керівник. Із бібліотекою тут ситуація така, як і в Шабалинові. Приміщення потребує ремонту, воно велике, а більшість книг не читаються. Тому бібліотеку вирішили перенести на перший поверх, оформити її в кімнаті-світлиці.

Фото без опису

  До компактної й затишної народознавчої кімнати в Риботині вирішили перемістити найзатребуванішу частину фондів бібліотеки в Риботині. Функції бібліотекаря виконуватиме директорка БК Ольга Лебідь. 

Фото без опису

Фото без опису

  Сам же будинок культури в Риботині зараз чи не найпроблемніший з усіх у громаді. Велика зала потребує ремонту, нового одягу сцени, якісного освітлення. У невеличкому залі, який зробили у фойє, поставили сім нових вікон, але треба  ще зробити їхнє оздоблення. Тому відділ культури і туризму окремо працюватиме над проблемами Риботинського БК.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

   У підсумку візитів до всіх будинків культури їхні директори та художні керівники отримають оцінки за роботу. А всі виявлені під час об’їзду недоліки начальниця відділу культури і туризму доручила у тижневий термін виправити і прозвітувати про виконання.

 

Сектор інформаційної діяльності, програмного забезпечення
 та комунікацій з громадськістю
виконавчого апарату Коропської селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь