A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Виробничий травматизм і пожежі в агропромисловому комплексі області за півроку: три втрачені життя, понад півмільйонні збитки

Дата: 22.07.2020 08:48
Кількість переглядів: 1126

   Фото без описуНа підприємствах агропромислового комплексу області за І півріччя на виробництві травмувалися 11 осіб, проти 13 за відповідний період минулого року, що на 2 особи менше. Смертельно травмовано 3 особи.

  Галузі в яких сталися нещасні випадки на підприємствах агропромислового комплексу області: сільське господарство − 3; лісове господарство − 3; харчова промисловість − 5.

  Кількість нещасних випадків, пов’язаних із виробництвом порівнюючи з відповідним періодом 2019 року збільшилась у харчовій промисловості − на 1 (5, було 4) та лісового господарства − на 1 (3, було 2).

  Водночас зменшення кількості нещасних випадків, пов’язаних із виробництвом, спостерігається на підприємствах сільського господарства − на 4 (3, було 7).

  Травматизм пов’язаний із виробництвом зі смертельним наслідком спостерігається у сільському господарстві, лісовому господарстві та харчовій промисловості і залишається на рівні минулого року − по 1 випадку.

  Так, 5 лютого лісоруб ФОП Байдак Є.М. на лісосіці в Ріпкинському районі під час звалювання дерева отримав тяжкі травми голови від падіння гілки звалюваного дерева. Потерпілого доправили до обласної лікарні, але 9 лютого він помер.

  5 березня   апаратник оброблення зерна ПрАТ «Млибор» (м. Чернігів) на даху залізничного вагону відкривав кришку люка за допомогою лома, впав із вагону і  отримав тяжкі травми. Потерпілого доправили до обласної лікарні, але 21 березня він помер.

   6 квітня      слюсар-ремонтник СТОВ «Інтер» (м. Ічня), перебуваючи на норійній вежі елеватора без засобів індивідуального захисту, оступився та впав із висоти 15 м, отримав тяжкі травми, від яких помер Ічнянській райлікарні наступного дня.

  Нещасні випадки, пов’язані з виробництвом, були допущені на підприємствах:

• сільського господарства м. Ічня − 1, Менського та Ніжинського районів по −1;

• харчової промисловості м. Ічня та м. Ніжин по − 2, м. Чернігів − 1;

•  лісового господарства Корюківського, Новгород-Сіверського та Ріпкинського районів − по 1 випадку.

  Із аналізу актів розслідування нещасних випадків з’ясовано, що серед причин виробничих травм основними були організаційні та технічні.

  За 6 місяців поточного року на об’єктах АПК області сталося 4 пожежі, прямі збитки складають 713 тисяч гривень (у 2019 році за відповідний період пожежі не зафіксовано).

  10 січня сталася пожежа складу для зберігання сіна, Козелецький район, с. Новий шлях на території ДП «Чайка» філія «Чемер». Вогонь знищив навіс на площі 300 метрів та 75 тон сіна. Причина пожежі − підпал. Прямі збитки 150 тисяч грн.

  21 січня сталася пожежа гаражу м. Ніжин, ТОВ «Комбікормовий завод Піаст-Ніжин». Знищено перекриття на площі 105 м2, автомобіль «ВАЗ 2104», автомобіль «Nisan Rogue», пошкоджено покрівлю на площі 675 м2 та майно. Причина пожежі − порушення правил пожежної безпеки при приведенні зварювальних робіт. Прямі збитки: 558 000 грн

  13 березня пожежа  сталася в Куликівському районі, ПП «СМОЛЯНКА – АГРО». Вогонь знищив  ти пошкодив перекриття приміщення корівника на площі 30 м2 Причина пожежі - порушення правил пожежної безпеки при експлуатації печей. Прямі збитки від пожежі - 2 000 гривень.

  30 березня горіло в Семенівському  районі, с. Карповичі СТОВ ім. Дімітрова. Вогнем пошкоджено перекриття. Причина пожежі − необережне поводження з вогнем невстановленої особи. Прямі збитки − 3 000 гривень.

За інформацією Департаменту розвитку економіки та сільського господарства ОДА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь