Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Сесія селищної ради: створення мистецької школи, підсумки Громадського бюджету, благодійна допомога медикам

Дата: 13.07.2020 12:46
Кількість переглядів: 725

 Фото без опису У п’ятницю, 10 липня, депутати селищної ради прибули до Коропа для участі в засіданні 49 сесії Коропської селищної ради 7 скликання. На їхній розгляд були винесені 108 питань, 100 з яких − земельні. Провів засідання Коропський селищний голова Віктор Журавель.

  Попри те, що порівняно недавно відбулось попереднє сесійне зібрання, необхідність депутатам попрацювати разом виникла знову. А це переважно через створення у громаді мистецької школи, до початку роботи якої треба встигнути пройти певну процедуру й ухвалити ряд рішень. Тому селищний голова на початку подякував депутатам за відповідальне ставлення до життя громади.

  Перед розглядом питань за доброю традицією привітали колегу – депутата по виборчому округу №11 Петра Тягнирядна, який у міжсесійний період відсвяткував ювілей.

Фото без опису

ЗА РАХУНОК ВІЛЬНОГО ЗАЛИШКУ

  Першим питанням порядку денного було  внесення змін до Програми щодо здійснення управління майном комунальної власності Коропської селищної ради на 2020 рік. Раніше цією програмою передбачили 35 тисяч гривень, але виникла необхідність збільшити фінансування на 3 тисячі 500 гривень, що  депутати підтримали.

  Обранці жителів громади підтримали й виділення асигнувань за рахунок вільного залишку бюджетних коштів селищного бюджету Коропської об’єднаної територіальної громади у сумі 126 тисяч 600 гривень  із загального фонду селищного бюджету, а саме:

  - 106 тисяч 600 гривень на організацію благоустрою населених пунктів, з них 48 тисяч гривень на придбання предметів, матеріалів, обладнання та інвентарю; 58 тисяч 600  гривень − передача коштів до спеціального фонду бюджету розвитку на придбання обладнання і предметів довгострокового використання;

  - 20 тисяч гривень комунальному підприємству «Благоустрій» для доукомплектування  системи відеоспостереження  на території Коропа в 2020 році (відповідна програма прийнята на 90 тисяч гривень, із них 70 тисяч гривень передбачали раніше).

  Під час сесії депутати підтримали і зміни до бюджету на 2020 рік.

РІШЕННЯ ДЛЯ РОБОТИ МАЙБУТНЬОЇ МИСТЕЦЬКОЇ ШКОЛИ

  Як уже повідомлялося раніше, із 1 вересня в Коропі діятиме комунальний заклад «Коропська мистецька школа» Коропської селищної ради. На минулій сесії до структури відділу культури і туризму ввели 21 штатну посаду, а тепер зробили ще кілька необхідних кроків для її функціонування. По-перше, ухвалили рішення про створення закладу і затвердили Статут. По-друге, через необхідність матеріально-технічного забезпечення мистецької школи, звернулися із клопотанням до районної ради щодо безоплатної передачі в комунальну власність селищної ради будівлі районної школи мистецтв по вулиці Шевченка із майном. А оскільки інша будівля, що на вулиці Чернігівській, і так належить селищній ради, до районної ради звернулися із проханням передати майно  всередині і повернути будівлю на баланс селищної ради.

ПІДСУМОК  ГРОМАДСЬКОГО БЮДЖЕТУ

   Окремо ми вже інформували про підсумки голосування за проєкти Громадського бюджету громади -2020. Нагадаємо, відповідно до набраних голосів 100 тисяч гривень розділили між собою 3 проєкти:

 - проєкт придбання і облаштування будиночка для туристів у Будищі «Сільський зелений туризм: перспективи розвитку» (50 тисяч гривень);

- проєкт оснащення Публічної бібліотеки громади «Бібліотека – студія «ДІМ» (39 тисяч гривень);

- проєкт «Заміна ламп освітлення-енергозбереження в школі» (смт Короп) (11 тисяч гривень).

   На сесії  затвердили підсумки цього голосування.  До речі, навіть попри все, Коропська громада таки профінансує проєкти, подані жителями громади. Хоча у Сосницькій громаді в цьому році від фінансування проєктів Громадського бюджету вирішили відмовитися.

ДРУГА ПАРТІЯ БЛАГОДІЙНОЇ ДОПОМОГИ ЛІКАРЯМ

  На минулій сесії депутати  передали Центру первинної медико-санітарної допомоги «Скриньку здоров’я» із засобами індивідуального захисту в боротьбі з COVID-19, яку громада отримала від Міжнародного Благодійного фонду «Карітас України». У липні Коропська громада отримала за цією програмою другу посилку із захисними масками багаторазового використання на суму 25 тисяч 125 гривень. Благодійну допомогу рішенням цієї сесії передали центральній районній лікарні.

Сектор інформаційної діяльності, програмного забезпечення
та комунікацій з громадськістю
виконавчого апарату Коропської селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь