A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Чужий успіх – завада власного розвитку

Дата: 08.07.2020 15:08
Кількість переглядів: 833

    Фото без описуВ соціальній мережі Facebook Коропської  РДА розміщено інформацію «Протиріччя у Понорницькій ОТГ обговорювали із народним депутатом Максимом Зуєвим та першим заступником голови ОДА Віталієм Загайним».

   Дана зустріч проводилася 6 липня з представниками сіл Задесення, котрі не виявили бажання бути в складі Понорницької громади.

  Якщо дане зібрання стосувалося життєдіяльності Понорницької селищної ради, то і висвітлювати проблеми потрібно по даній громаді, а не поливати брудом Коропську ОТГ. Цитую: «Присутні висловлювали думку, що потрібно було залишити громаду в межах району, укрупнивши сільські ради. Адже й існування Коропської ОТГ показало, що люди не стали жити краще, і населені пункти в цій громаді теж не розвиваються, а навпаки все занепадає. Власне, дивлячись на те, що робиться в Коропській ОТГ, інші сільські ради і не поспішали об’єднуватись».

  В офіційних джерелах державної влади або органів місцевого самоврядування висвітлення невірної та компрометуючої інформації є недопустимим. Відповідно до статті 1 Закону України «Про місцеві державні адміністрації» Коропська  РДА  в межах своїх повноважень здійснює виконавчу владу на всій території району. А, отже,  працівники  РДА повинні володіти інформацією щодо реального стану громад, що діють на підвідомчій їй території.  Але якщо обливання брудом Коропської громади  - це позиція нового керівника РДА, то вона не на користь загалом ситуації в районі.

  Я розумію, що 2020 рік  – рік виборів, і вже в декого розпочалася виборча кампанія, але оцінку всієї нашої роботи нададуть жителі Коропської селищної ради 25 жовтня.

  Я завжди був прихильником виборів без бруду, але, на жаль, деякі кандидати обирають інший шлях.

  А про занепад Коропської громади наведу декілька фактів.

  Протягом існування громади з 2017 року не допущено жодного разу простроченої заборгованості з оплати праці працівників бюджетних установ. Коропська селищна рада прийняла на фінансування всі бюджетні установи, що утримувались з районного бюджету. Установи, що залишались у віданні РДА, отримували на фінансування бюджетні кошти з громади. Протягом 2017-2019 років сума таких переданих трансфертів склала 19 млн 103 тис. 300 грн. Значно поліпшився матеріально-технічний стан бюджетних закладів шляхом як оновлення, так і ремонту основних засобів. Поточні бюджетні видатки забезпечують стовідсоткову потребу для повноцінного та якісного надання відповідних послуг. Показником ефективності роботи ОТГ є спрямування коштів бюджету на капітальні витрати, тобто не на проїдання, а на розвиток. І в цьому напрямку є значні зрушення можливостей місцевого бюджету. Так, протягом 2017-2019 років на капітальні видатки спрямовано – 46,7 млн грн, з них направлено на проведення капітального ремонту місцевих доріг − 11,4 млн грн, оновлено матеріальну базу комунальних підприємств – 8,2 млн грн, проведено капітальні ремонти приміщень та проведено модернізацію опалювальних систем бюджетних закладів. Дані витрати проведено як за рахунок власних надходжень так і за кошти державної субвенції на формування інфраструктури, яка надавалась у зв’язку зі створенням ОТГ протягом 3-х років. Коропська ОТГ отримала даної субвенції – 26 млн 159 тис. 500 грн.

   Також рекомендую переглянути презентацію розвитку Коропської ОТГ за три роки діяльності

З повагою
Коропський селищний голова  Віктор Журавель


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь