Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Зустріч із народним депутатом

Дата: 07.07.2020 15:00
Кількість переглядів: 621

 Фото без опису Вчора в районній державній адміністрації пройшла робоча зустріч із народним депутатом Максимом Зуєвим з приводу утворення об’єднаного Новгород-Сіверського району з центром у Новгород-Сіверському, куди має увійти і Коропська ОТГ.

  Участь у заході взяли перший заступник голови Чернігівської ОДА Віталій Загайний, голова райдержадміністрації Василь Жук, голова районної ради Михайло Мазуренко, Коропський селищний голова Віктор Журавель, Понорницький селищний голова Петро Василець, депутати обласної ради Микола Мисник і Володимир Селянський.

  Нагадаємо, жителі Коропської громади виявили невдоволення рішенням підкомітету Верховної Ради України з питань адміністративно-територіального устрою, за яким громаду відносили до Новгород-Сіверського. На цьому ж засіданні підкомітету центр іншого району вирішили сформувати в Мені, куди коропчанам значно ближче. На підтримку Мени збирали підписи – вийшло 6878 голосів (тоді як за Новгород-Сіверський виступили 9 жителів). Бачення жителів громади свого майбутнього саме в Мені селищний голова Віктор Журавель описав у зверненні до депутата. Однак на засіданні Комітету з питань організації державної влади 1 липня проголосували за створення центру району уже не в Мені, а в Корюківці. Варіант із Корюківкою підтримали більшість депутатів, зокрема і Максим Зуєв.

  У ході ділової розмови селищний голова Віктора Журавель зазначив те, що хотілося б, аби під час засідання депутат, згадавши Холминську громаду, яку логічно було б віднести до Корюківки, а не Новгород-Сіверського,  пригадав і про Коропську, якій до Новгород-Сіверського далеко і незручно.

  Як пояснив Максим Сергійович учасникам зустрічі, на засіданні комітету він відстоював інтереси виборців свого 207-го округу, куди входить Корюківка.

   Депутат обласної ради Микола Мисник поцікавився в нардепа особливостями існування укрупненого району, зокрема, які функції матиме районна рада, як формуватиметься бюджет району тощо.

  Продовжуючи далі,  і Понорницький, і Коропський селищний голови були стурбовані ще одним питанням – чи не обділені надалі будуть очолювані ними громади. Максим Зуєв пообіцяв зробити звернення до Кабінету Міністрів і передати всю інформацію з теми, яку отримає.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь