A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Вирішуватимуться проблеми Поліського й Нехаївки

Дата: 06.07.2020 15:49
Кількість переглядів: 819

   Сьогодні Коропський селищний голова Віктор Журавель із робочим візитом відвідав Поліський і Нехаївський старостинські округи, де поспілкувався зі старостами та керівниками установ.  

  У Поліському зі старостою Надією Солошенко керівник громади обсудив проблеми приміщення старостинського округу і те, яким у результаті ремонту стане пам’ятний знак воїнам-визволителям.

 

 

 

 

 

  У Нехаївці Віктор Журавель разом зі старостою Сергієм Саводченком перевірив хід будівництва амбулаторії. Проєкт, у який багато хто не вірив, уже наблизився до завершення, зашилося тільки підключення до електромережі та деякі «штрихи». Нагадаємо, у 22 населених пунктах області, і зокрема в Нехаївці, триває спорудження сучасних амбулаторій у рамках державної програми «Доступна медицина».  Її будівництво в Нехаївці співфінансувала зі свого бюджету Коропська селищна рада.

Лунають запитання, а чому саме Нехаївку обрали для будівництва амбулаторії? Причин декілька. По-перше, нині приміщення амбулаторії розташоване на відстані від села в одній будівлі зі стаціонарним відділенням територіального центру соціального обслуговування. Коли амбулаторія в центрі села запрацює, можна буде розширити відділення ще на 10-15 місць для проживання стареньких самотніх людей. А потреба в цьому нині є.

   Тому сьогодні разом із директором територіального центру Олександром Лавриком і завідувачем відділення Миколою Мойсеєнком  Коропський селищний голова спланував варіанти ремонтних робіт, які у перспективі треба буде провести для того, щоб облаштувати в кабінетах палати як для одиноких людей поважного віку, так і для сімейних пар.  

  Важливо точкою зупинки у Нехаївці стала місцева загальноосвітня школа, яку на крайній сесії селищної ради перепрофілювали в гімназію. У новому навчальному році тут навчатимуться учні до 9 класу. Це рішення далося досить непросто. В одному із найбільших сіл громади восени до школи мало йти всього 48 учнів, це наймалочисельніша школа в громаді. Способів її порятунку шукали і з  відділом освіти, і зі старостинським округом. Аби скоротити витрати, вирішили зменшити опалювальну площу, виділили кошти на придбання котла. Але шляхом реформування йти все ж довелося. У 10-11 класи очікували всього по четверо учнів. За мірками профільного міністерства, навчання такої кількості дітей вважається індивідуальним. А воно в старших класах віднедавна заборонене.

  За рішенням батьків, восьмеро старшокласників у новому навчальному році продовжать навчання в Рождественській школі. Нехаївка і Рождественське розташовані на відстані у приблизно 6 кілометрів. Попри те, що до Шабалинова, який на відстані 8 кілометрів, веде якісна асфальтна дорога, батьки обрали саме Рождественське. У цій ситуації керівництво зробило вибір на користь демократії, для цих дітей до Рождественської школи буде підвіз.

    Дорога між селами належить Управлінню капітального будівництва Чернігівської обласної державної адміністрації (ОблУКС). Сьогодні між ОблУКСом і громадою вже є домовленість підремонтувати дану дорогу за рахунок експлуатаційного утримання. А на 2021-й рік громада подала заявку на будівництво тут дороги із твердим покриттям згідно президентської програми «Велике будівництво».

  Нині в школі триває косметичний ремонт і реконструкція системи опалення. У холодну пору діти навчатимуться тільки на першому поверсі.

  Директор школи Володимир Стратій наголосив на ще одній біді закладу – в школі дуже неякісний інтернет від Інтертелекому. Віктор Журавель дав доручення керівнику відділу освіти Олегу Курбанову до вересня під’єднати школу до іншого провайдера.  

  

Сектор інформаційної діяльності, програмного забезпечення
та комунікацій з громадськістю
виконавчого апарату Коропської селищної ради

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь