A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Зелені ліки

Дата: 15.06.2020 09:16
Кількість переглядів: 963

Фото без опису  Клуб любителів національних традицій «Берегиня» відноситься до клубів та гуртків малих форм, оскільки налічує всього 8  постійних членів. Люди, що відвідують заняття клубу, є дуже близькими по духу, мають однакові погляди на життя і схожі уподобання. Всі вони є членами клубу найменше  1 рік, найбільше - 10 років. За цей час вони стали неначе одна родина і дуже прискіпливо та неохоче приймають до себе нових членів.

  Першим, після карантину, зібранням клубу «Берегиня» стало практичне заняття на відкритій місцевості, серед величного буяння літньої зелені рідного містечка. Тема заняття надзвичайно актуальна для цього періоду: збирання лікарських трав. Саме в цей період, за народним повір’ям, трави мають найбільшу лікувальну силу. Прослухавши лекцію про методи, способи  та час збирання трав, їхні цілющі властивості, перейшли безпосередньо до практики. Хвощ польовий, корінь аїру, цвіт акації, листя мати-мачухи, цмин піщаний, суничник, цвіт бузини – всю цю фіто аптеку назбирали дівчата з «Берегині». Кожна шукала собі ту рослину, яка змогла б принести користь її організму.

 

Фото без опису

  Важко було Лідії Школі, яка вела заняття, зосередити на собі увагу жіноцтва, адже вони так скучили одна за одною, за спілкуванням, за увагою, що раділи зустрічі неначе діти. Не змовкали розмови,  розповіді, питання, одна поперед одної гомоніли жінки то про одне, то про інше? та все ж таки поверталися додому з повними пакунками зелених ліків.

 

Інформація територіального центру соціального обслуговування
(надання соціальних послуг) Коропської селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь