A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Фітобар

Дата: 11.06.2020 13:27
Кількість переглядів: 853

Фото без опису  Вже не раз територіальний центр соціального обслуговування Коропської селищної ради висвітлював інформацію про роботу фітобару, що діє при відділенні денного перебування. Були і презентації, і дегустації, і представлення, і конкурси, і лекції на відповідну тему. А зараз ми хочемо висвітлити процес заготівлі квітів для чаю. Всім  добре знайомі чорні та зелені чаї з домішками різноманітних ароматних квітів; ми ж готуємо подібні напої власноруч.

   На цю тему надихнула природня краса, що  супроводжує процес заготівлі. Наразі розквітнув духмяний жасмин та чайна троянда. Зрізати запашні білі та рожеві квіточки, вдихати їх п'янкий аромат, милуватися красою квітучих кущів вже саме по собі  створює своєрідну аромотерапію:  заспокоює, покращує настрій, а що до смакових якостей – годі й говорити.

    Збирають квіти в період цвітіння. Щоб не втратити колір та аромат, треба сушити в затемненому, добре провітрюваному місці, зберігати в  мішечку з тканини або в іншій тарі,  закритій не герметично. Заварювати можна як з класичними чаями, так і з трав'яними. Якщо додати  кілька  листочків м'яти чи меліси, напій стане освіжаючим і добре втамує спрагу.

Фото без опису

  Фітобар у територіальному центрі працює постійно. Сезон цвітіння розпочався, а значить  розпочалася і кропітка робота по заготівлі  фіто сировини. В будь – яку пору року вас із задоволенням пригостять чашечкою запашного трав'яного чаю, відповідно до індивідуальних смаків. Вже за кілька тижнів можна скуштувати напій з квітів та трав 2020 року. Завітайте – не пошкодуєте!

Інформація територіального центру соціального обслуговування

(надання соціальних послуг) Коропської селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь