Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Депутати звернулися до голови Державного агентства автомобільних доріг із приводу ремонту дороги до Нехаївки

Дата: 25.05.2020 11:57
Кількість переглядів: 920

  Фото без описуЗвернення прийняли на засіданні сорок сьомої сесії селищної ради сьомого скликання у п’ятницю, 22 травня.

  Оскільки карантинні обмеження ще тривають, захід пройшов лише за участі народних обранців і доповідачів. Провів засідання сесії Коропський селищний голова Віктор Журавель.

  За традицією перед початком роботи добрі побажання адресували колегам, які у міжсесійний період відсвяткували дні народження. Найгучніші оплески лунали в адресу депутата Миколи Яцечка, адже день сесії припав на його день народження.

 

 

 

Фото без опису

  Порядок денний розпочався розглядом питань бюджету. Так, депутати взяли до відома інформацію про те, що резервний фонд не використовувався і затвердили звіт про виконання селищного бюджету Коропської ОТГ за I квартал  року. Доходи селищного бюджету в звітному періоді склали 26 мільйонів 393 тисяч гривень. Як інформувала начальниця фінансового відділу селищної ради Наталія Басанець, у звітному періоді досягнуто планового завдання за всіма надходженнями, окрім акцизного податку з пального: порівняно із його надходженням за аналогічний період 2019 року, він зменшився на 28% (576 тисяч проти 413 тисяч).

Фото без опису

  Видатки звітного періоду – 25 мільйонів 163 тисячі гривень. Витрати на енергоносії зменшилися майже на півмільйона порівняно з витратами першого кварталу 2019 року, що радує. У звітному періоді на капітальні видатки вдалося спрямувати 582 тисячі гривень. А саме: 146 з половиною тисяч − придбання предметів довгострокового використання (твердопаливний котел у Городищенський будинок культури, продовження реконструкції системи опалення в КСК «Аполлон», комп’ютерна техніка в заклади освіти), 367 тисяч 700 грн − на будівництво підвідного газопроводу в селі Шабалинів, 18 тисяч − на перерахунок проєктно-кошторисної документації ремонту приміщення Коропської школи. 50 тисяч спрямовано до статутного капіталу КП «Благоустрій» на поліпшення системи відеоспостереження в Коропі.

  925 тисяч гривень у першому кварталі року передано до районного бюджету – на школу мистецтв, охорону здоров’я, програми соцзахисту, підтримку ветеранської організації і районного радіо, трудового архіву, оплату роботи тренера районної спортшколи.

Підтримка жителів громади

  На сесії депутати підтримали внесення змін до кількох програм. Приміром, до програми надання пільг хворим із хронічною нирковою недостатністю, що отримують гемодіаліз в обласному медичному центрі. Таку пільгу отримує одна людина – їй відшкодовується проїзд до Чернігова автобусом тричі на тиждень.  Через карантин, як ми знаємо, рух пасажирського транспорту був припинений. Тому, щоб отримати життєво необхідну процедуру, людина мусила користуватися власним транспортом, і витрати на дорогу стали більшими. Завдяки змінам до програми вони будуть компенсовані.

  Необхідні зміни внесли і до селищної програми забезпечення ліками хворих на цукровий діабет на 2020 рік, збільшили обсяг фінансових ресурсів із селищного бюджет на 55 тисяч гривень.

Фото без опису

  За підсумком розглянутих питань депутати підтримали внесення відповідних змін до бюджету ОТГ.

   Також вони надали згоду на передачу продуктів харчування територіальному центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Коропської селищної ради. Через карантин діти не відвідували заклади і ці продукти були зекономлені.

  Окрім цього депутати впорядкували майнові відносини, розглянули блок земельних питань.

Фото без опису

  «Дорожнє» керівництво попросили звернути увагу на шлях до Нехаївки

  Наприкінці вони одностайно підтримали звернення до голови Державного агентства автомобільних доріг України Олександра Кубракова щодо вирішення питання проведення ремонту дороги Т-25-17 Короп-Нехаївка-Шабалинів. Дорога сполучає три тисячі жителів семи населених пунктів Коропщини із її адміністративним центром. Дорожнє полотно зруйноване і люди фактично позбавлені можливості нормально доїхати до Коропа. Спрямувати кошти селищного бюджету на ремонт дороги територіального значення на умовах співфінансування об’єднана територіальна громада не має фінансової можливості. А звернення в обласну державну адміністрацію, Службу автомобільних доріг у області не принесли результату. У відповідях на попередні звернення йшлося про те, що питання включення для фінансування до переліку доріг, які потребують  ремонту, відноситься до компетенції  Державного агентства автомобільних доріг України. Тому в зверненні до його керівника депутати попросили створити комісію для обстеження дороги Т-25-17 Короп-Нехаївка-Шабалинів на відрізку дороги Риботин - Нехаївка і ухвалити рішення щодо фінансування робіт ремонту.

 

Сектор інформаційної діяльності, програмного забезпечення
та комунікацій з громадськістю
виконавчого апарату Коропської селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь