Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Важлива сесія у масках: в бюджеті створили резерв для боротьби  із коронавірусом

Дата: 09.04.2020 18:22
Кількість переглядів: 823

  Фото без опису У незвичному, «закритому» режимі та, звичайно ж, у масках пройшла вчора сорок шоста сесія Коропської селищної ради сьомого скликання. Провів засідання Коропський селищний голова Віктор Журавель.

  Більшість питань порядку денного розглядали в режимі «питання-відповідь», адже перед сесією кожне з них депутати детально опрацювали у засіданнях профільних комісій.

  На сесії затвердили цьогорічну програму фінансової підтримки комунального підприємства «Вода» для забезпечення працівників засобами індивідуального захисту від Covid-19 і ремонту ділянки водопроводу по вулиці Київська у Коропі (67 тисяч гривень). До програми підтримки КП «Благоустрій» внесли зміни −  додали 30 тисяч гривень на такі ж засоби захисту працівників від коронавірусу.

  Через загрозу коронавірусу затвердили нову редакцію Програми створення і використання матеріальних резервів для запобігання, ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру та їх наслідків на території Коропської селищної ради на 2018-2020 роки. Про всяк випадок програмою передбачили кошти на харчування працівників закладів охорони здоров’я, органів Державної служби України з надзвичайних ситуацій, органів Національної поліції України, лабораторних центрів МОЗ України, органу місцевого самоврядування, інших установ та організацій, які будуть супроводжувати, приймати, лікувати та доглядати пацієнтів з діагнозом або підозрою на коронавірусну інфекцію COVID-19, які працюватимуть на контрольно-пропускних пунктах.

  Важливими були питання фінансів. Вчора депутати підтримали зміни до бюджету ОТГ для протидії коронавірусу. А саме − зменшення резервного фонду, зменшення програм культурно-масового характеру, програм по проведенню змагань, які не відбулися через карантин.  У результаті в бюджеті утворили резерв для придбання засобів індивідуального захисту та дезінфекції у 130 тисяч.  З них 30 тисяч лікарні уже передали, а 100 залишилися на той випадок, якщо наша лікарня прийматиме хворих на коронавірус. Поки що в області визначено 11 таких закладів, і  наша ЦРЛ у перелік не входить.

   Окремо 30 тисяч вирішили передати на первинний центр медико-санітарної допомоги, щоб купити засоби захисту та дезінфекції для ФАПів, для КП «Благоустрій» і «Вода» − 30 і 10 тисяч відповідно, а також 15 тисяч на програму створення і використання матеріальних  резервів,  про яку йшлося вище.

  Загалом у бюджеті селищної ради на боротьбу з коронавірусом створений резерв у 215 тисяч гривень. Також, як ми уже повідомляли, одноденний заробіток на лікарню передали раніше працівники апарату селищної ради та її  підприємств і установ, закладів освіти – разом майже 207 тисяч гривень.

   Депутати також проголосували за виділення асигнувань за рахунок вільного залишку бюджетних коштів селищного бюджету – зокрема  53 тисячі 700 гривень на придбання паливного котла для Карильської школи.

   Далі затвердили звіт про виконання селищного бюджету за минулий рік і взяли до відома інформацію про те, що резервний фонд селищного бюджету в минулому році не витрачався.

   Селищний голова Віктор Журавель виступив зі звітом про виконання плану соціально-економічного розвитку громади за 2019 рік, точково акцентував на найголовнішому і запланованому на рік поточний.

Фото без опису

Фото без опису

   Він нагадав, що торік вдалося залучити кошти екологічного фонду із області і почати ремонт очисних споруд в Коропі. Сесія обласної ради виділила певну суму коштів на цей об’єкт і на цей рік. І хоч коштів для повного завершення всіх робіт поки недостатньо, але є сподівання, що цьогоріч очисні вдасться запустити.

   Селищний голова акцентував увагу на програмі соціальної допомоги та підтримки, яка діє в громаді для допомоги тим, хто потрапив у біду. Так у 2019 році 98 жителів громади отримали фінансову допомогу на боротьбу з хворобами (загальна сума 160 тисяч гривень). Всього ж на фінансування цієї програми спрямували торік 248 тисяч гривень. Співфінансує громада і різні районні програми – торік на це направили 296 з половиною тисяч гривень.

   Торік відреагували з приводу ремонту спорткомплексу, які озвучувала на загальних зборах молодь. В ньому за кошти селищного бюджету встановили нового котла і теплові конвектори, відремонтували санвузли. Спортсменам тепер значно тепліше і комфортніше.

   На понад 300 тисяч гривень торік придбали фарбу для шкіл і зробили частковий ремонт шкільних автобусів. Торік зробили внутрішні санвузли у Лукнівській школі, в Атюшівській школі збудували і відкрили поле для міні-футболу зі штучним покриттям.

  Щодо земельної сфери, то тут за кошти громади виготовлена документація з нормативно-грошової оцінки землі ряду населених пунктів.

   Свій звіт по сецеконому Віктор Журавель завершив інформацією про те, що в рейтингу інституційної спроможності і сталого розвитку малих та середніх громад України наша ОТГ увійшла до 200 найкращих, зайнявши 104 позицію.

  На сесії затвердили Стратегію розвитку Коропської ОТГ на 2019-2027 роки в новій редакції, звіти керівників комунальних підприємств селищної ради про роботу в минулому році, розглянули кілька питань, якими впорядкували майнові відносини, на 50% зменшили розмір орендної плати Головному управлінню Пенсійного Фонду у відповідь на його звернення.

   Крім цього внесли зміни до кількох програм і затвердили цільову Програму з реалізації міграційної політики Коропського районного сектору Управління Державної міграційної служби України в Чернігівській області на 2020 рік, надавши згаданому сектору фінансову підтримку в 3 тисячі гривень.

   Продовжили засідання розглядом земельних питань.

 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Сектор інформаційної діяльності, програмного забезпечення
та комунікацій з громадськістю
виконавчого апарату Коропської селищної ради

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь