Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Чому аграрій не радіє звільненню від сплати податку за землю на час карантину

Дата: 03.04.2020 17:18
Кількість переглядів: 503

  Фото без опису Керівник сільгосптовариства «Земля і Воля» із Бобровиці Леонід Яковишин заявив, що і сам заплатить податок, і закликав це зробити інших. Цим, переконаний він, можна «врятувати» місцеві бюджети, а також  підтримати лікарів у боротьбі з епідемією.

   У тижневику «Чернігівщина» цього тижня (№ 14 (779) від 2 квітня) вийшла стаття Героя України, генерального директора ТОВ «Земля і воля» Леоніда Яковишина. У ній він заявляє про відмову від законодавчо дозволеного звільнення від сплати орендної плати й земельного податку за період карантину, аргументує таке рішення і закликає інших орендарів сплачувати податок також.

   Через карантин і надзвичайну ситуацію Верховна Рада внесла  зміни до Податкового кодексу, зокрема за період з 1 березня до 30 квітня цього року звільнила від нарахування та сплати:

- податку на нерухоме майно для об’єктів нежитлової нерухомості, які перебувають у власності фізичних та юридичних осіб;

- плати за землю: за земельні ділянки, які юридичні та фізичні особи використовують у господарській діяльності на праві власності; орендовані земельні ділянки державної та комунальної власності.

   Проте автор вважає це рішення необдуманим і зазначає, що він як керівник сільгосппідприємства не має підстав для радості. Справа в тому, що через цей «подарунок» місцевий бюджет недобере податку.  А йому ці кошти вкрай потрібні в такий складний період.

   Леонід Яковишин пише, що така пільга дійсно потрібна орендарям нерухомого майна, які на час карантину припинили виробничу діяльність. А ось орендарі й власники землі все ж зможуть заробити на українських чорноземах.

   Тому ТОВ «Земля і воля» вирішило відмовитися від звільнення від сплати за оренду земель державної і комунальної власності та перерахувати належну суму до місцевого бюджету. Колектив товариства закликає всіх орендарів землі піти за цього прикладом і  сплатити орендну платню в свої місцеві бюджети.

   «Підтримаймо цими коштами місцевий бюджет, і передусім місцевих медиків, вкрай погано захищених у боротьбі з небувалою епідемією», − пише аграрій.

   До речі, через зазначені вище законодавчі зміни (скасування плати за землю і податку на нерухомість у період карантину, підняття лімітів для груп платників єдиного податку фізичних осіб – підприємців), бюджет Коропської селищної ради втрачає близько мільйона гривень.  

Фото з Інтернету


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь