Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Чому аграрій не радіє звільненню від сплати податку за землю на час карантину

Дата: 03.04.2020 17:18
Кількість переглядів: 517

  Фото без опису Керівник сільгосптовариства «Земля і Воля» із Бобровиці Леонід Яковишин заявив, що і сам заплатить податок, і закликав це зробити інших. Цим, переконаний він, можна «врятувати» місцеві бюджети, а також  підтримати лікарів у боротьбі з епідемією.

   У тижневику «Чернігівщина» цього тижня (№ 14 (779) від 2 квітня) вийшла стаття Героя України, генерального директора ТОВ «Земля і воля» Леоніда Яковишина. У ній він заявляє про відмову від законодавчо дозволеного звільнення від сплати орендної плати й земельного податку за період карантину, аргументує таке рішення і закликає інших орендарів сплачувати податок також.

   Через карантин і надзвичайну ситуацію Верховна Рада внесла  зміни до Податкового кодексу, зокрема за період з 1 березня до 30 квітня цього року звільнила від нарахування та сплати:

- податку на нерухоме майно для об’єктів нежитлової нерухомості, які перебувають у власності фізичних та юридичних осіб;

- плати за землю: за земельні ділянки, які юридичні та фізичні особи використовують у господарській діяльності на праві власності; орендовані земельні ділянки державної та комунальної власності.

   Проте автор вважає це рішення необдуманим і зазначає, що він як керівник сільгосппідприємства не має підстав для радості. Справа в тому, що через цей «подарунок» місцевий бюджет недобере податку.  А йому ці кошти вкрай потрібні в такий складний період.

   Леонід Яковишин пише, що така пільга дійсно потрібна орендарям нерухомого майна, які на час карантину припинили виробничу діяльність. А ось орендарі й власники землі все ж зможуть заробити на українських чорноземах.

   Тому ТОВ «Земля і воля» вирішило відмовитися від звільнення від сплати за оренду земель державної і комунальної власності та перерахувати належну суму до місцевого бюджету. Колектив товариства закликає всіх орендарів землі піти за цього прикладом і  сплатити орендну платню в свої місцеві бюджети.

   «Підтримаймо цими коштами місцевий бюджет, і передусім місцевих медиків, вкрай погано захищених у боротьбі з небувалою епідемією», − пише аграрій.

   До речі, через зазначені вище законодавчі зміни (скасування плати за землю і податку на нерухомість у період карантину, підняття лімітів для груп платників єдиного податку фізичних осіб – підприємців), бюджет Коропської селищної ради втрачає близько мільйона гривень.  

Фото з Інтернету


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь