A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Епідеміологи закликають не викидати захисні медичні маски у смітник

Дата: 30.03.2020 16:56
Кількість переглядів: 504

  Перед цим їх рекомендують обробити антисептиком. Маску потрібно занурити в дезінфікуючий розчин, і тоді її можна навіть видалити до твердих побутових відходів після того, як ви її дезінфікували. 

  Нагадаємо, що одноразові маски можна носити не більше 2 годин.

  Процес утилізації масок і спецодягу не менш відповідальний, ніж стадії їхнього виготовлення. Адже він не повинен негативно впливати на здоров’я людей і екологію. 

  Це ж саме стосується і рукавичок та інших засобів медичного призначення. У результаті протиепідемічних заходів, які сьогодні проводяться у зв’язку з епідемією коронавірусу, утворюється значна кількість медичних відходів. Вони можуть бути не тільки носіями вірусу, а й загрожувати довкіллю, якщо не дотримуватися правил їхнього збирання та передачі на знешкодження.

   Так, використані маски, рукавички, флакончики від знезаражувальних засобів, спецодяг – усе це при недбалому ставленні може бути джерелом зараження інших людей та забруднення довкілля, особливо в період дії карантину. Тому не забуваймо правила і норми поводження з побутовими відходами, зокрема  з медичними.

Для цього треба дотримуватись простих рекомендацій:

• вдома тримати окремий сміттєвий пакет для збирання відходів, що можуть бути потенційними носіями вірусів (маски, рукавички, паперові носові хустинки тощо);

• після заповнення герметично зав’язати та помістити ще в один пакет перед видаленням до сміттєвого баку або спеціальної ємності для збирання таких видів відходів (за наявності);

•  під час перебування поза домівкою складати використані паперові хустині, маски  в окремий пакет,  який потім вдома помістити у загальний пакет для таких відходів;

• не викидати одноразовий посуд, використані засоби захисту та паперові хустини до звичайних сміттєвих урн, не допускати, щоб птахи і тварини  розносили їх довкола.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь