A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Якими турботами живе Краснопілля

Дата: 17.03.2020 10:58
Кількість переглядів: 442

   Фото без описуВчора, 16 березня, староста Василь Павлюк провів у Краснопільському будинку культури загальні збори уповноважених громадян очолюваного ним старостинського округу.

   Участь у роботі зібрання взяв Коропський селищний голова Віктор Журавель, начальниця земельного відділу селищної ради Лариса Дорошенко, депутат районної ради й керівник СТОВ «Агрольон» Володимир Михалишин, депутат селищної ради Олександр Халецький, дільничний офіцер поліції Владислав Нешта.

  Щорічний захід відвідали близько тридцять місцевих жителів.

 

 

 

Фото без опису

Фото без опису

  Свій звіт Василь Іванович розпочав наведенням статистичних даних про округ. У ньому зареєстровані 330 жителів, фактично ж проживають приблизно на 50 людей менше. 

  Протягом 2019 року в селі народилося 4 діток, 9 жителів померли. Торік пішла із життя остання жителька села Ранок, тепер в ньому не живе ніхто.

  У селі працюють такі організації й установи: сільгосппідприємство «Світанок», будинок культури, бібліотека, пересувне відділення зв’язку і три магазини. В селі працює листоноша, дві соціальні працівниці − всі відповідальні й старанні. Добре слово лунало на зборах і про колектив будинку культури й усіх творчих аматорів сцени.

  Неабияким плюсом для тутешнього люду є те, що «Світанок» зберіг ферму, і там працевлаштовані 17 жителів села.

  На зборах минулого року піднімалося питання про випадки продажу в магазинах неякісних продуктів. Старості довелося говорити про це із підприємцями, які тримають магазини. Схоже, тепер ситуація змінилася в кращий бік, принаймні від односельців Василь Іванович в минулому році скарг на куплену «просрочку» не отримував.

Фото без опису

  На чому ж була зосереджена робота старостинського округу?

  Як і щороку, значну увагу присвятили благоустрою. Провели весняні «суботники», прибрали центр і центральні вулиці, побілили стовпи. Окрім цього прибрали і підремонтували меморіальний комплекс.  Він весь рік доглянутий, обкошений і прибраний. Займалися також прибиранням кладовища.

  Потужно підтримує село товариство «Агрольон», яке щорічно надає техніку,  щоб прибрати стихійні звалища. За допомогою «Агрольону» торік підсипали вулиці. Дороги цієї зими майже не потребували чищення від снігу. Але коли єдиний раз випала снігова «каша», це підриємство, як і завжди, пішло назустріч.  

  У минулому році самі ж жителі села організувалися і розчистили пасовище. Вийшли маже всі, лише кілька людей не змогли долучитися із поважних причин. Разом у тому році скинулися грішми на розчищення копанки на пасовищі.

  Видно, що у Краснопіллі живуть дійсно не байдужі люди, приміром, староста подякував братам Шостакам, які прибрали кленину по одній із вулиць.

  За кошти селищної ради торік зробили частковий ямковий ремонт по вулиці Зеленій. Загалом на Краснопільський старостинський округ із бюджету Коропської громади торік спрямували 498 тисяч гривень, на Краснопільський будинок культури − 265 тисяч гривень. 3 тисячі 800 гривень соціальної допомоги отримали жителі села за програмами соцзахисту, які фінансує селищна рада.

  На зборах Василь Павлюк відзвітував за надходження і витрати благодійних внесків «самооподаткування» в минулому році. Торік у Краснопіллі здавали по 50 гривень, вийшла сума в 5 тисяч 400 гривень (отже, здали приблизно із сотні дворів). Із зібраних коштів витратили 4 тисяч 50 гривень, все спрямували на благоустрій села.

  У планах, які спільно окреслили на зібранні – благоустрій території, продовження підсипки доріг, підтримання в належному стані вуличного освітлення.

  Учасники зборів озвучували питання щодо благоустрою і вуличного освітлення, свавілля собак у селі, говорили про  проблеми співпраці зі своєю сімейною лікаркою, з якою підписали декларації, цікавилися долею центральної районної лікарні.

  Керівник «Агрольону» Володимир Михалишин на зборах розповів про орендну плату і всі податки, які сплатило підприємство.  

Фото без опису

  Дільничний поліцейський доповів про криміногенну ситуацію в селі.

Фото без опису

Фото без опису

  У підсумку зборів виступив Коропський селищний голова Віктор Журавель. Він подякував керівнику СТОВ «Агрольон» за постійну підтримку життєдіяльності села, старості − за віддану турботу про населений пункт і його жителів.

Фото без опису

  Також селищний голова розповів про структуру видатків селищної ради й відповів на запитання учасників зборів.

 

Сектор інформаційної діяльності, програмного забезпечення
та комунікацій з громадськістю
виконавчого апарату Коропської селищної ради

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь