Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

На загальних зборах у Будищі: «У нас кожен день «сходка»

Дата: 13.03.2020 15:49
Кількість переглядів: 743

   Фото без опису«А в нас немає до старости питань, бо у нас кожен день «сходка». Ідеш по дорозі −  їде Хілько. Руку піднімаєм. Він спинився: «Що таке?». Розказали йому, і він проблему вирішив». Так і жартома, і водночас цілком серйозно охарактеризувала рівень співпраці між сільським очільником Олександром Володимировичем і місцевими жителями учасниця загальних зборів Будищенського старостинського округу.

  Захід пройшов у малому залі місцевого будинку культури у вівторок, 10 березня. Участь у його роботі взяв Коропський селищний голова Віктор Журавель, начальниця земельного відділу селищної ради Лариса Дорошенко, а також керівник  відділення Мезинського національного природного парку Анатолій Копилов і дільничний офіцер поліції Владислав Нешта.

 

 

Фото без опису

Фото без опису

  Конкретика і ще раз конкретика – це про звіт Олександра Хілька, який одразу розпочав із того, що робилось у селі у 2019 році.

  Будищани торік написали і подали в селищну раду проєкт Громадського бюджету, і виграли 45 тисяч гривень для придбання будинку в селі й облаштування в ньому еко-готелю. Будинок уже купили, планують у ньому ремонт.

  У минулому році в селі встановили дитячий майданчик за сприяння народного депутата VIII cкликання Анатолія Євлахова. Біля місця розваг відремонтували огорожу.

  Торік почали будівництво каплички на місці величної дерев’яної Георгіївської церкви, яка згоріла на початку двотисячних. На думку старости, капличку вже цьогоріч вдасться добудувати.  Бо ж спільна справа об’єднала багатьох людей. Спочатку днів п’ять разом прибирали місцину, вивозили сміття. До будівництва підключилося чимало спонсорів: керівник ТОВ «Черешеньки» Олександр Андрущенко виділив тонну цементу, фермер Микола Швед  – півтонни, Гутянське лісництво надало матеріал, допомагали підприємці Руслан Марченко і Олег Дринь, директор Коропського ринку Сергій Мальцев. На будівництво каплички будищани вирішили спрямувати всі кошти «самооподаткування» за три роки – 9 тисяч гривень.

  Хоча староста зазначив, що є в цій справі й «помічники», яким не раді. Він пригадав кілька епізодів, коли до місця будівництва підвозили воду в бочці, але хтось відкручував кран і вода виливалася…

  У будинку культури облаштували невеличку залу, зробили в ній косметичний ремонт. Для БК придбали нову бензопилу  і вже почали заготовляти дрова навіть на наступну зиму.

  Торік підремонтували дорогу від Городища  до Будища, а також по селу.

Фото без опису

  На Будищенський старостинський округ із бюджету громади торік спрямували 334 тисячі гривень, на будинок культури − 111 тисяч. Жителі села отримали матеріальну допомогу на лікування за програмами соцзахисту, які діють в селищній раді, на суму 14 тисяч 600 гривень.

  - Зробили немало, і зробимо ще. І це завдяки тому, що ми знаходимо спільну мову й постійно співпрацюємо із керівництвом. Тому я дякую Віктору Івановичу за те, що він нас постійно підтримує, − завершивши звіт, Олександр Володимирович подякував селищному  голові.

  Плануючи справи на 2020-й рік, акцентували увагу на найголовнішому. Запланували частково своїми силами зробити ремонт гідроспоруди, відремонтувати кочегарку в будинку культури, підсипати дороги, відремонтувати паркан. Люди піднімали питання чищення колодязів. Як запевнив селищний голова Віктор Журавель, це питання допоможе вирішити комунальне підприємство селищної ради «Вода». А аматори будинку культури  отримають цьогоріч нові сценічні костюми.

  У зверненнях учасники зборів питали про роботу районної лікарні й цікавилися діяльністю реабілітаційного центру, виплатами дотацій на молодняк ВРХ, піднімали питання знесення аварійних дерев. Були питання і до представника Мезинського національного природного парку.

Фото без опису

  Із питань землі консультувала начальниця земельного відділу селищної ради Лариса Дорошенко.

Фото без опису 

  Якихось нарікань на роботу сільського очільника не було. Бо ж, як зазначили самі учасники зборів, проблеми він вирішує «по факту», до того ж, думає про односельців і в будні, і  в свята.  Так, на зборах почули, як жіночки пошепки ділилися враженнями від приємної несподіванки до свята 8 Березня. Кожна з них отримала по троянді від сільського керманича.  

  У підсумку зборів виступив Коропський селищний голова Віктор Журавель, який відмітив небайдужість місцевих жителів і оцінив старання старости.

Як керівник я хочу подякувати йому. Робиться багато, староста  дуже хоче, щоб і в такому маленькому селі людям жилося комфортніше. І впевнений, що йому багато що вдасться.

Фото без опису

За плідну співпрацю і допомогу старості подякувала і директорка будинку культури Олена Гузь.

Фото без опису

Сектор інформаційної діяльності, програмного забезпечення
та комунікацій з громадськістю
виконавчого апарату Коропської селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь