A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

На зборах у Билці зразковим господарям вручили подяки

Дата: 11.03.2020 16:39
Кількість переглядів: 824

   За постійне підтримання ідеального санітарного стану біля садиб протягом минулого року і допомогу в прибиранні села жителі Билки Володимир Головешко і Микола Дудченко отримали нагороди від старости Івана Пупія. Загальні збори старостинського округу пройшли минулого тижня.

  Участь у роботі щорічного звітного заходу взяв Коропський селищний голова Віктор Журавель, голова райдержадміністрації Василь Жук, депутати селищної ради Петро Тягнирядно і Петро Демиденко, старости Атюші, Риботина, Рождественського, начальник районної Держпродспоживслужби Микола Максименко, дільничний офіцер поліції Володимир Кириченко.

 

 

 

 

  Перед звітом за роботу в минулому році Іван Дмитрович доніс до односельців цифри, які характеризують старостинський округ. На сьогодні в Билці прописані 753 жителів, із них 252 підопічних місцевого психоневрологічного інтернату. Ще 144 людей хоч і зареєстровані в селі, але тут не проживають. Тому фактично місцевих жителів у Билці 357. Дворів налічується 423, з них 219 жилих.

   У 2019 році лелеки навідувались у село тричі. Померло 30 жителів (з них крім підопічних інтернату 12).

  Сьогодні у Билці працюють вже згаданий вище психоневрологічний інтернат, відділення зв’язку, відділення первинної медичної допомоги, будинок культури, заклади торгівлі. Діти здобувають освіту в Коропській школі. Населення утримує 65 корів і 14 коней.

  531 з половиною тисячі було спрямовано торік із бюджету громади на старостинський округ – а саме на дороги, освітлення, заробітні плати, придбання матеріалів, очищення доріг від снігу минулої зими. Крім цього на будинок культури спрямували 202 тисячі гривень. Місцеві жителі отримали допомогу на лікування за програмами соцзахисту, які діють в селищній раді, на суму  в 4 з половиною тисячі гривень.

  Землі старостинського округу обробляють сільгосппідприємства «Червонянські аграрні інвестиції», «Черешеньки», фермерське господарство «Зоря».

  На зборах староста зупинився на допомозі селу від аграріїв. У списку – гірка для дітлахів, оплата інтернету в будинку культури, допомога в проведенні щорічного більярдного турніру, участі в Миколаївському ярмарку, святкуванні Дня села, новорічні подаруночки для дітей.

  Спільними зусиллями селищної ради й аграріїв у Билці торік закінчили повністю освітлювати село.  Завдяки спільній роботі збудували свердловину для заправки водою пожежного автомобіля, що планували на зборах у минулому році.

  Про що ж у минулому році дбав староста Билки і що вдалося зробити:  

  •  в належному стані утримувалось кладовище, вуличне освітлення;
  •  продовжили започаткований раніше централізований вивіз сміття із приватних господарств;
  • добудували паркан біля церкви та дитячого майданчика;
  •  дбали про чистоту і санітарний стан у селі. Із квітня і до жовтня наводити лад допомагав працівник із благоустрою, роботу якого оплачує Коропська селищна рада. Двоє людей працювали від центру зайнятості.

  На зборах староста прозвітував про використання коштів «самооподаткування». Торік у Билці здавали по 50 гривень і зібрали 7 тисяч. За ці кошти коштів обпиляли шалівку для обгородження дитячого майданчика, придбали цемент для цементування дитячої гірки, залізо для накриття будки для заправки пожежного автомобіля. Але витратили небагато, після цих робіт залишилося 6 тисяч 300 гривень. На зборах затвердили таку ж саму суму (50 грн) «самооподаткування» на цей рік і склад комісії, яка б контролювала використання коштів. Зібрані гроші запланували використати на дитячий майданчик, ремонт пам’ятника загиблим воїнам, благоустрій кладовища.

  Також у планах на цей рік – провести «суботники», підсипати і підрівняти вулицю Занакіт. У планах залишається і ремонт вулиці Загребелля.

Про стан правопорядку розповів дільничний Володимир Кириченко. Начальник Держпродспоживслужби Микола Максименко поінформував про те, як уберегтися від небезпечних хвороб і зберегти епізоотичне благополуччя.

  Петро Тягнирядно розповів про роботу і як депутата, і як керівника найпотужнішої організації в Билці – психоневрологічного інтернату, де сьогодні працюють і місцеві люди, і жителі Атюші, Карильського, Алтинівки, Коропа.

  Учасники зборів піднімали питання ямкового ремонту, уточнювали, які місця відведені для випасу корів і коней, скаржилися на самогонників, поганий мобільний зв'язок у селі. На зборах ішлося і про актуальні питання життя всієї громади й району.  Також обговорили можливість встановлення камер відеоспостереження у Билці та в інших селах громади, які розташовані на центральних шляхах.

  Підсумували зібрання голови райдержадміністрації і Коропської громади.

  Про трирічну роботу всієї громади відзвітував на зборах Коропський селищний голова Віктор Журавель. Він дав відповіді на всі запитання, які лунали на зборах, а також подякував Івану Дмитровичу за його працьовитість і ентузіазм, постійні турботи за своє село, а жителям Билки − за підтримку свого очільника.

  Завершилися збори врученням подяк від Івана Дмитровича зразковим господарям за ідеальне підтримання санітарного стану біля своїх садиб і за активну участь у акціях чистоти. Фінальним творчим акордом зібрання був  авторський вірш старости в адресу жіноцтва, бо ж збори пройшли у переддень Міжнародного жіночого дня.  

Сектор інформаційної діяльності, програмного забезпечення
та комунікацій з громадськістю
виконавчого апарату Коропської селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь