A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Відновити багатоквартирний будинок за 20%-30%  вартості -  як це зробити коропчанам?

Дата: 03.03.2020 16:57
Кількість переглядів: 664

  Фото без описуМинулого тижня Коропа відвідала спеціалістка з розвитку громад, регіональна координаторка Програми розвитку Організації Об’єднаних Націй  з досягнення цілей сталого розвитку в Чернігівській області Світлана Рожок. Вона розповіла про можливості для ОСББ, які допоможуть людям утеплити своє житло  і наступні роки суттєво економити на сплаті за його обігрів.

  Таку змогу українцям дають спеціальні програми Фонду енергоефективності, діяльність якого підтримує ЄС спільно з Урядом Німеччини, а також «теплі» кредити.

   Не секрет, що витрати на тепло займають значну частину сімейного бюджету. Якщо платіжка за газ показує півтори-дві тисячі, а «квадратура» квартири складає 50 метрів, то за квадратного метра людина платить як мінімум 30 гривень.  Коли ж правильно утеплити багатоквартирний будинок,  як зазначила гостя, то зменшення витрат на опалення буде мінімум на 40%, а у більшості – на 50%.

  Утеплити  багатоквартирний будинок можна і повністю за власні кошти, а можна і за кошти держави, які вона відшкодовує об’єднанням співвласників багатоквартирних будинків за заходи з енергоефективності. Однак таку підтримку можна отримати тільки через створення ОСББ, його належну реєстрацію із відкриттям рахунка у банку, на чому наголосила Світлана Рожок.

  Сьогодні в Коропі створені 7 ОСББ, а також є 8 будинкових комітетів. До речі, в Коропі вже є успішний приклад використання «теплих» кредитів ОСББ. Як розповіла жителька будинку по вулиці Чернігівській Лідія Олексієнко, 2015 року перший кредит на утеплення взяли власники шістьох квартир. За кілька років кредит взяли повторно. В цілому в будинку змогли утеплити стіни, частково фундамент, замінили вікна у двох під’їздах. Витрати на тепло значно зменшилися. Тепер і Лідія Олексіївна, і її сусіди, разом планують утеплити ще і дах.

  Наступна зустріч про вигідні можливості модернізації пройде в Коропі незабаром.  Про візити експертки  до Коропа будемо інформувати додатково.

Фото без опису

Фото без опису

 

Сектор інформаційної діяльності, програмного забезпечення
та комунікацій з громадськістю
виконавчого апарату Коропської селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь