A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Найважливіше з обіцяного торік на зборах у Поліському виконали

Дата: 21.02.2020 19:01
Кількість переглядів: 718

   Фото без описуТрадиційно жваво й емоційно пройшли 19 лютого загальні збори Поліського старостинського округу. На захід зібралися жителі Поліського, Карацюбиного, Горохового та Дрібців. Переважно це активні люди, які на збори йдуть для того, аби висловити думки і пропозиції, почути відповіді на те, що хвилює.

   Провела збори староста Надія Солошенко. Участь у заході взяли Коропський селищний голова Віктор Журавель, начальниця земельного відділу Лариса Дорошенко, керівник відділення товариства «Агрікор-Холдинг» Сергій Боровик із іншими представниками підприємства, редактор газети «Нові горизонти» Людмила Ковальчук.

  Поліський старостинський округ порівняно невеликий, у ньому налічуються 432 жителів. У самому Поліському −  302 людини і 140 жилих двораів,  у Гороховому − 61 житель,   27 дворів, у Карацюбиному −56 жителів, 23 двори, у Дрібцях − 3 двори, 7 зареєстрованих жителів. У Новоселиці станом на 1 січня жили 6 людей. Але не так давно в селі стався грабіж, і люди звідти виїхали…

   За рік у старостинському окрузі народилося одне маля. У вічність відійшло 14 жителів.

  Як же жив Поліський старостинському округ у 2019-му році? Надія Андріївна детально відзвітувала про великі і менші справи і досягнення:

 

Фото без опису

   - за співпраці Коропської селищної ради і ТОВ «Агрікор-Холдинг» зробили 150 метрів дороги і понад 100 метрів ямкового ремонту. Дольова участь сторін – по 150 тисяч гривень. Такою потужною підтримкою орендарів може похвалитися далеко не кожне село. Згадане товариство найпершим розрахувалося за паї, видало якісну пшеницю «як золото» за ціною по 4 гривні.

   - чимало зусиль доклали для ліквідації акації на кладовищі. Раніше із колючою порослю боролися хімікатами, які надавало ТОВ «Агрікор-Холдинг», торік – із допомогою сокир на кількаденних «суботниках»;

   -  встановили дві лавки біля церкви;

   - відремонтували зупинку біля школи, де діти чекають шкільного автобуса. Матеріал надало ТОВ «Черешеньки», працювали небайдужі батьки;

  - на п’ятьох загиблих воїнів Другої світової війни встановили пам’ятник;

   - на кладовищі по вулиці Зоряній випиляли дерева;

   - у 400-річний ювілей Поліського відродили традицію проведення Дня села; свято допомогли провести спонсори – Валентин Баранець, Володимир Ганжа, власники місцевих магазинів.

   - старостинський округ брав участь у Миколаївському ярмарку. Хоч призового місця поліські таланти не зайняли, але своє село представили гідно;

  -  розпочали підсипати дороги за допомогою техніки комунального підприємства селищної ради і  ТОВ «Агрікор-Холдинг».

-   завдяки ініціативним жителям села впорядкували забуту криницю.

   Під час звіту старости кілька людей заявили про те, що селищна рада приділяє Поліському замало уваги. Приміром, була думка про те, що вона повинна брати участь у впорядкуванні місцевого кладовища (хоча і не є суб’єктом господарської діяльності), допомагати святкувати День села. Однак староста уточнила, що про таку підтримку  вона і не просила. А все те, що обіцяв заступник селищного голови на минулорічних зборах – збудувати дорогу, поставити пам’ятник − було виконане.  

   − Світло по селу світиться, коситься… Робиться все, як треба, − доповнила список староста.

Фото без опису

  Відзвітувавши за роботу, Надія Андріївна розповіла, на що в  минулому році спрямовувалися кошти самооподаткування. По 50 гривень із двору, як і торік, вирішили здавати і цьогоріч.

  У планах на наступний рік −  оновити пам’ятники воїнам Другої Світової війни і братам Нечипоренкам, продовжити висипку й грейдерування доріг, видалити аварійні дерева, прибрати дику грушу із пасовища. Запланували «облагородити» місцеву пам’ятку −  давню криницю.

  На сходці люди озвучували своє наболіле. Наприклад, журилися через те, що орендарі не розвивають тваринницьку галузь і тому людям нема роботи. Говорили про аварійні дерева, скаржилися, що важко зв’язатися із електриками Коропської дільниці Бахмацького РЕМу. Говорили і про проблеми медичної галузі, з якими зіштовхнулися місцеві жителі.

Фото без опису

  Із проблемою виступила молода пара із Дрібців. Люди просили зробити щось із дорогою, яку роз’їздили лісовози так, що не проїхати.  Селищний голова Віктор Журавель, який виступив у підсумку зборів, зазначив, що вже мав розмову із керівником лісгоспу, дорогу скоро підсиплють і прогрейдерують.

Фото без опису

  Підняте питання аварійних дерев селищний голова пообіцяв узяти на особистий контроль. Також у цьому році Поліське може очікувати на подвійну фінансову підтримку на святкування Дня села (за цей рік і минулий).  Допоможе селищна рада і з ремонтом пам’ятника, і з вирішенням інших питань життєдіяльності старостинського округу.

Фото без опису

   Із проводу багатьох земельних питань консультувала начальниця земельного відділу селищної ради Лариса Дорошенко.

 

Сектор інформаційної діяльності, програмного забезпечення
та комунікацій з громадськістю
виконавчого апарату Коропської селищної ради


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь