A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Загальні збори громадян тривають: що хвилює людей у Рождественському?

Дата: 14.02.2020 22:04
Кількість переглядів: 1612

   Фото без описуЗбори жителів Рождественського старостинського округу пройшли вчора, 13 лютого. Головував на них сільський староста Анатолій Гейко.

   Участь у сходці взяв Коропський селищний голова Віктор Журавель, директор терцентру Олександр Лаврик, начальниця земельного відділу Лариса Дорошенко, старости сіл громади, аграрії, дільничний офіцер поліції Володимир Кириченко. Депутатський корпус селищної ради на зборах представляли Петро Старуха, Олександр Хоменко, Петро Демиденко.

   Трохи про демографічну ситуацію: 1109 громадян зареєстровані в цьому старостинському окрузі, але 273 із них тут не проживають. У Рождественському налічується 996 жителів і 411 дворів, у Синявці 65 жителів і 32 двори, у Накоті 32 жителів і 17 дворів, у Грудах 10 жителів і 4 двори, у Єгорівці 5 жителів і 4 двори. Торік пішов у вічність аж 31 житель округу, а лелеки навідалися всього лише двічі. На рушничок спільного подружнього життя стала одна пара.

 

Фото без опису

Фото без опису

   Як і у Риботині, збори відзначилися підвищеною відвідуваністю – в залі нарахували 114 учасників. А це показує, що люди хочуть знати, чим живе село.

   У виступі староста охарактеризував сьогодення очолюваного ним округу, розповів про господарства, котрі обробляють місцеві землі,  про об’єкти соціальної сфери. Похвалився місцевою школою, учні якої показують відмінні результати в олімпіадах і за цим показником виводять заклад на друге місце в громаді. А за кількістю учнів школа, між іншим, друга із кінця, у ній навчаються 64 учнів.

   Анатолій Миколайович розповів про те, що вдалося зробити в селі за звітний рік. Проводили толоки, прибирали стихійне звалище, вирубували чагарники, словом, дбали за благоустрій. Відчутною була підтримка і аграріїв, і місцевих небайдужих. Вуличне освітлення поповнилося на  26 ліхтарів − вулицю Незалежності з провулками недавно освітлило комунальне підприємство селищної ради «Благоустрій Сервіс».

   Порівняно з минулим роком змінився будинок культури: тут замінили одяг сцени, пофарбували підлогу.

   Серед планів старостинського округу на наступний рік: продовжити роботу з вуличним освітленням, підремонтувати будинок культури, завершити впорядковувати футбольне поле, замінити огорожу в центрі, працювати  далі над благоустроєм.

   Учасники зборів роботу старостинського округу визнали задовільною. На що були зауваження, то це на діялність пожежної команди та роботу машини сільських вогнеборців. «Три кити» проблем округу: освітлення,  дороги і благоустрій. Жителі Рождественського просили освітлити їхні вулиці, таке ж прохання звучало щодо Накоту і Синявки. Один чоловік нарікав на слабку напругу в електромережі. Люди просили прогрейдерувати ґрунтові дороги. Невдоволені рождественці і через стихійні звалища сміття. Аматори сцени хотіли б нові костюми для виступів.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

   Зовсім слабенькі в Рождественському, порівняно з іншими селами, надходження до цільових фондів. Торік зібрали 1800 гривень. Добровільний внесок у 70 гривень зробили всього 32 дворів із 465.

   −А решта де?  − бурхливо відреагувала на такі цифри одна із учасниць зборів. – А потім ми хочемо, щоб щось робилося, щоб освітлення було... Та і сміттєзвалища ми ж самі  тут і робимо!

    Емоційний коментар зал підтримав оплесками. Але чи будуть висновки – покажуть наступні збори.

   Керівник товариства «Бахмач Агро» Анатолій Заєць розповів людям позитивні моменти подальшої співпраці: із 9 до 11% цьогоріч зростає плата за пай, по 400 гривень він пообіцяв виділяти пайовикам на оранку, а 3 тисячі гривень дарувати за новонародженого. У відповідь на проблеми, які озвучили люди на зборах, пообіцяв раз у місяць надавати техніку для підгортання звалища і з такою ж регулярністю пускати по селу трактора, щоб зібрати із дворів сміття.

Фото без опису

   Після виступів усіх представників служб, які завітали на збори, слово взяв Коропський селищний голова Віктор Журавель. Принагідно від поділився всім тим, що вдалося зробити громаді за 3 роки, зокрема і в Рождественському старостинському окрузі. Дав відповіді на запитання із зали, розповів про плани громади в цьому році. У відповідь на суспільний інтерес він запевнив, що питання закриття місцевої школи в цьому році не стоїть. А проблеми по будинку культури вирішуватимуться.

Фото без опису

Фото без опису

   Завершилася сходка подяками за роботу громади: від директора школи за підтримку навчального закладу, і від жителів вулиці Незалежності за освітлення.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Сектор інформаційної діяльності, програмного забезпечення
та комунікацій з громадськістю

виконавчого апарату Коропської селищної ради

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь