A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Збори громадян пройшли у Лукнові

Дата: 11.02.2020 20:55
Кількість переглядів: 559

   Близько 40 тутешніх жителів прийшли сьогодні, 11 лютого, на традиційні щорічні збори, які провів у залі сільського будинку культури староста Володимир Сивець.

 Участь у заході взяли Коропський селищний голова Віктор Журавель, начальниця земельного відділу Лариса Дорошенко, керівник Держпродспоживслужби в районі Микола Максименко, редактор  районної газети Людмила Ковальчук.

   Два населених пункти входять до складу Лукнівського старостинського округу: села Некрите і Лукнів. Тут проживають 447 людей. Із 227 наявних дворів жилих 133. За рік на території округу народилося 2 дітей, а померло 7 жителів.

   Після характеристики сьогодення Лукнова староста прозвітував за роботу протягом року, подякував спонсорам, які надавали селу підтримку й допомогу.  Що ж було зроблено торік? Упорядкували матеріальну базу будинку культури, почали ремонт у кабінеті директора БК і спорудили камін, випиляли дерева на кладовищі, відремонтували і пофарбували огорожу на кладовищі, за ініціативи місцевих жителів почистили і відремонтували колодязі тощо.

    На наступний рік спланували довипилювати аварійні дерева, обгородити кладовище штахетником, впорядкувати колодязь. У планах є й інші роботи  з благоустрою, приміром, продовжити  боротьбу із акацією. Староста запропонував присвятити цій справі «суботник» і закликав односельців до участі.

   Із зали лунало багато пропозицій, як покращити життя на території округу і що потрібно зробити. Приміром, люди мріють окультурити центр села, відремонтувати зупинку, замінити підлогу і вікна в аптеці. Пролунало бажання тісніше поспілкуватися із орендарями місцевої землі,  пропозиція провести з аграріями зустріч. А ще місцеві жителі хочуть, щоб у селі організовано вивозили сміття від домогосподарств, щоб у будинку культури облаштували кімнату для поминальних обідів, школу підключили до якіснішого інтернету. Давно наболілою проблемою є стан доріг, особливо дороги державного значення в Лукнові.     

   На чимало запитань учасників зборів відповіді надав Коропський селищний голова Віктор Журавель. Він подякував учасникам зборів за небайдужість до долі села, окремо наголосив на перевагах приєднання колишньої Лукнівської сільської ради до Коропської об’єднаної громади і на тому, що за перші роки життя ОТГ вдалося спільними силами зробити. Приміром, відремонтували дорожнє покриття по вулиці Молодіжній. Силами громади утримується соціальна інфраструктура села – школа і садочок, будинок культури, а також «старостат». Лукнівська школа до минулого року була єдиною в громаді, де ще не було внутрішніх «зручностей» для дітей. Але в минулому році цей недолік усунули, і за цим критерієм школа тепер не поступається іншим.

   На зборах Володимир Леонідович відзвітував за використання коштів «самооподаткування», які надійшли в минулому році від жителів села.  Торік зібрали 5 тисяч 250 гривень. Добровільне «самооподаткування» по 50 гривень із двору, окремо по 50 за коня і 100 за трактор підтримали близько 78% дворів.  Із двох пропозицій здавати в цьому році на потреби села 70 чи 100 гривень, учасники зборів підтримали першу. Окремо 100 гривень очікуватимуть від власників тракторів, а коней до уваги вирішили більше не брати. Також обрали трьох активістів, які відповідатимуть за збір та витрачання благодійних внесків.

   Дільничний офіцер поліції Владислав Нешта розповів про стан правопорядку на підвідомчій території.

  Відповіді на численні питання із земельної сфери надала начальниця земельного відділу селищної ради Лариса Дорошенко.

   Наступні збори пройдуть завтра, 12 лютого, в Риботині.

   Раніше «сходи» вже пройшли у Шабалинові й Городищі.

 

Сектор інформаційної діяльності, програмного забезпечення
та комунікацій з громадськістю
виконавчого апарату Коропської селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь