A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

На соціальному захисті Коропська громада не економить

Дата: 11.02.2020 15:21
Кількість переглядів: 715

   Фото без описуСім з половиною мільйонів гривень або ж 7,1% склали видатки на соціальний захист населення в структурі селищного бюджету торік. За цією цифрою  – сотні людей, які отримали допомогу й розраду, необхідну підтримку й піклування.

   Державну політику у сфері соцзахисту і соціального обслуговування населення в громаді реалізує відділ соціального захисту.

    На фото: начальниця відділу соціального захисту Лариса Ларченко і директор територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Олександр Лаврик

   Допомагати кожному, хто потребує, якщо є така можливість – така позиція керівництва Коропської селищної ради, зокрема і селищного голови Віктора Журавля. Саме тому щороку зростають суми на  соціальну допомогу.

    2017-го, у перший рік життя громади, із її бюджету надали матеріальної допомоги на суму 135 тисяч 200 гривень. У 2018 році ця сума склала 200 тисяч гривень, а у 2019-му – 248 тисяч. Окрім цього на допомогу жителям громади спрямували торік 78 тисяч гривень із обласного бюджету. Кошти надавали депутати облради зі своїх «депутатських фондів». На цю суму надано адресну матеріальну допомогу для 18 жителів громади.

   Торік матеріальну допомогу на лікування в межах від 500 до 2000 гривень отримали 98 наших земляків на загальну суму в 160 тисяч 200 гривень (у 2018 році – 89 жителів громади на суму 136 тисяч гривень). Можливо, суми незначні, але жодна людина,  яка зверталася із заявою, не отримала відмови.

   Матеріальну допомогу на ліквідацію наслідків пожеж надали шістьом нашим землякам у сумі 9 тисяч гривень. Матеріальну допомогу на поховання в розмірі 800 гривень отримали 11 чоловік на загальну суму у 8 тисяч 800 гривень.

   Виплачували допомогу до відзначення пам’ятних дат на загальну суму в 30 тисяч гривень.

  Із бюджету селищної ради фінансуються програми з надання матеріальної допомоги сім’ям військовослужбовців, що загинули, зникли безвісти при виконанні військового обов’язку; підтримки діяльності Товариства Червоного Хреста; надання пільг хворим з хронічною нирковою недостатністю, що отримують гемодіаліз в обласному медичному центрі; відзначення пам’ятних дат, історичних подій, культурних заходів, ювілеїв підопічних Територіального центру соціального обслуговування. Загальна сума фінансування цих програм склала торік майже 184 тисячі гривень.

Коштом селищного бюджету з початку 2019 року на суму в 296,4 тисячі гривень профінансовані районні програми соціального захисту.    

   Варто окремо виділити Територіальний центр соціального обслуговування. На утримання його відділу соціальної допомоги вдома, відділу денного перебування і двох відділень стаціонарного догляду в Нехаївці й Шабалинові торік спрямували із селищного бюджету 6 мільйонів 865 тисяч гривень. На обслуговуванні в терцентрі перебувають 1114 підопічних.

 

Сектор інформаційної діяльності, програмного забезпечення
та комунікацій з громадськістю
виконавчого апарату Коропської селищної ради


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь