A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Невдовзі в Коропській громаді планують створити  публічну бібліотеку

Дата: 31.01.2020 09:36
Кількість переглядів: 519

    Фото без описуЗасідання сорок четвертої сесії сьомого скликання пройшло вчора, 30 січня, в селищній раді. Під час першого в цьому році сесійного зібрання депутати розглянули 273 питання, з яких найбільше було земельних.

   Провів захід селищний голова Віктор Журавель. Участь у зібранні взяли старости, члени виконкому, працівники виконавчого апарату ради, представники засобів масової інформації.

   Перед початком роботи всі разом привітали іменинника − очільника Рождественського старостинського округу Анатолія Гейка, а також всіх колег, які відсвяткували дні народження в міжсесійний період.

 

 

 

Фото без опису

  Розглянувши проєкт першого рішення, депутати прийняли Програму надання фінансової підтримки КП «Благоустрій» для доукомплектування системи відеоспостереження в Коропі. Дві камери відеоспостереження встановлять у Коропі «на кругу», ще до однієї проведуть майже 2-кілометрову лінію оптоволокна, бо були випадки її нестабільної роботи через поганий інтернет-зв’язок. Фінансове забезпечення програми складає 90 тисяч гривень. Зауважимо, що програму прийняли у відповідь на звернення правоохоронців. Це, як і всі інші питання сесії, депутати попередньо опрацювали в постійних комісіях. Депутат Петро Тягнирядно озвучив пропозицію комісії обладнати камерами не тільки Короп, а й поставити їх у селах, що розташовані на в’їздах-виїздах із території громади. А депутат Руслан Марченко зазначив, що отримував прохання від батьків учнів поставити камеру на вході в Коропську школу. Ці питання вивчатимуть в робочому порядку.

Фото без опису
 

   Далі депутати заслухали інформацію начальниці фінвідділу селищної ради Наталії Басанець і підтримали виділення асигнувань за рахунок вільного залишку бюджетних коштів селищного бюджету. Відтак із зального фонду селищного бюджету виділено 355 тисяч 991 гривню. З них за рахунок залишку державної субвенції на соцекономрозвиток (надходження 2018 року) − 202 тисячі 500 гривень для газифікації Шабалинова. На цей же проєкт спрямували 48 тисяч 491 гривню із залишків такої ж минулорічної субвенції. 50 тисяч направили на доукомплектування системи відеоспостереження, це часткове виконання програми, про яку ми розповіли вище. 55 тисяч гривень передадуть районному бюджету для придбання комп’ютерної техніки в районній лікарні. 

   Зі спеціального фонду селищного бюджету виділили 137 тисяч, з них 116 тисяч 711 гривень для газифікації Шабалинова, 20 тисяч 300 гривень для придбання ноутбука і комп’ютера для відділу освіти.

Фото без опису

   Далі депутати підтримали зміни до кошторису громади в 2019 році, а також програми розроблення Генерального плану села Риботин.

Фото без опису

  Як поінформувала на засіданні начальниця відділу культури і туризму Людмила Самойловська, цього березня в громаді планується створення комунального закладу «Публічна бібліотека», а тому депутатам запропонували підтримати введення до штату відділу 6 посад, за що вони і проголосували. Для забезпечення функціонування нового закладу депутати вирішили звернутися з клопотанням до районної ради про безоплатну передачу приміщення бібліотеки, її бібліотечного фонду та іншого майна.

Фото без опису

   На сесії розглянули й інші питання, що упорядковують майнові відносини.

Фото без опису

   Також обранці розглянули й схвалили договір про співробітництво територіальних громад у формі реалізації спільного масштабного проекту з пасажироперевезення, який ініціювала й розробила Сосницька громада разом із іншими ОТГ, зокрема і Коропською. Проєкт із повною назвою «Організація пасажироперевезення у віддалених малонаселених пунктах півночі Чернігівської області через розвиток співробітництва територіальних громад»  планують подати до попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм і проєктів, що можуть реалізовуватися за кошти державного Фонду регіонального розвитку (ДФРР). Про співпрацю домовляються 10 громад: Сосницька, а також Коропська Холминська, Городнянська, Корюківська, Семенівська, Сновська, Новгород-Сіверська, Менська і Тупичівська. Вартість заходів проєкту − 30 з половиною мільйонів. Ця сума включає придбання автобусів, обладнання для безпеки пасажирів та водіїв, для запровадження системи муніципального електронного квитка та обліку пільгових перевезень тощо. Сума проєкту значна, але за умовами ДФРР співфінансування за рахунок коштів місцевих бюджетів становить трохи більше ніж 30% від загальної його вартості. А вже від цієї суми Коропська ОТГ співфінансує трохи більше ніж 11 %, або ж 1 мільйон 42 тисячі гривень. Коропська громада  надала рекомендовані в межах ОТГ внутрішні маршрути  і запропонувала придбати 2 автобуси на 28 і 18 посадкових місць.

Фото без опису

   Також депутати затвердили перелік адміністративних послуг, які надаються через відділ - центр надання адміністративних послуг Коропської селищної ради – додали ще 4 послуги зі сфери соціального захисту.

Фото без опису

    Насамкінець розглянули депутатське звернення депутата Миколи Киселя про підключення високошвидкісного інтернету в Атюші. Запит направили до розгляду.

 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Сектор інформаційної діяльності, програмного забезпечення
та комунікацій з громадськістю
виконавчого апарату Коропської селищної ради


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь