Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Додаткові камери відеоспостереження планують встановити в Коропі

Дата: 24.01.2020 16:06
Кількість переглядів: 894

   Фото без описуПерше в цьому році засідання виконавчого комітету пройшло сьогодні, 24 січня, в Коропській селищній раді. Члени виконкому розглянули на ньому 17 питань із різних сфер життя громади.

  Роботу розпочали із затвердження звіту про виконання селищної цільової Програми «Громадське бюджетування»(бюджет участі) в Коропській об’єднаній територіальній громаді на 2019-2022 роки. Така програма у громаді торік діяла вперше. Вона мала фінансування у 100 тисяч гривень. Будь-хто із жителів ОТГ, кому виповнилося 14, міг подати проєкт для втілення за кошти місцевого бюджету. За подані проєкти голосували жителі громади. Перше місце зайняв проєкт розвитку «зеленого туризму» в Будищі із назвою «Хочеш бути щасливим − повернись до початку». Він отримав найбільшу суму – 45 тисяч гривень. За 30 тисяч гривень уже придбали будинок для облаштування еко-готелю. Решту коштів витратять на його косметичний ремонт. Другий проєкт із назвою «Збережемо минуле заради майбутнього» стосувався Коропського музею. Вся сума, а це 30 тисяч гривень, уже освоєна – за них придбали нові вітрини. А ось третій проєкт (фінансування 25 тисяч гривень) покаже себе навесні. Це велосипедна парковка, яка вже виготовлена, але зберігається у приміщенні. По теплу її пофарбують і встановлять біля школи.

   Громадський бюджет із фінансуванням у 100 тисяч гривень діятиме і в цьому році.

   Наступне питання стосувалося підвищення безпеки жителів Коропа. У селищі планують встановити дві додаткові камери відеоспостереження. Ще для однієї хочуть провести пуско-налагоджувальні роботи (закупити і прокласти оптичне волокно). Щоб це виконати, розробили спеціальну програму з надання фінансової підтримки комунальному підприємству «Благоустрій» із фінансуванням у 90 тисяч на 2020-й рік. Програму виконком підтримав, за тиждень її розгляне сесія.

   На засіданні затвердили новий тариф на вивезення твердих побутових відходів для населення безконтейнерним способом – 26 гривень 68 копійок із домогосподарства.

   За торішньою аналогією виконком призначив уповноважених осіб по оформленню державних соціальних допомог, субсидій, інших видів допомог у селах громади і в Коропі. Також члени виконкому розглянули звіт про роботу зі зверненнями й заявами, які надійшли до селищної ради торік; затвердили інформаційні та технологічні картки адміністративних послуг соціального характеру і послуг, які надає відділ державної реєстрації та юридичного забезпечення.

   На засіданні затвердили ліміти споживання енергоносіїв для бюджетних установ селищної ради на поточний рік, надали дозвіл на проведення  газифікації житлового будинку в Коропі, виділили нежитлову будівлю в окрему облікову одиницю, перереєстрували громадян, які стоять на квартирному обліку, розглянули заяви громадян. Також погодили штатні розписи комунальних підприємств «Благоустрій Сервіс» і «Благоустрій», внесли зміни до програми розроблення генерального плану Риботина.

Сектор інформаційної діяльності, програмного забезпечення
та комунікацій з громадськістю
виконавчого апарату Коропської селищної ради

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь