A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

До яких порушень вдаються при продажу підакцизних товарів

Дата: 20.01.2020 10:23
Кількість переглядів: 285

   Управлінням контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів Головного управління ДПС у Чернігівській області протягом 2019 року проведено 179 перевірок суб'єктів господарювання, що займаються роздрібною торгівлею алкогольними напоями, тютюновими виробами та пальним, за результатами яких виявлено 167 порушень.

   За матеріалами вказаних перевірок, Головне управління ДПС у Чернігівській області прийнято рішень про застосування штрафних фінансових санкцій на суму близько 3 млн гривень.

   Найбільше встановлено порушень – роздрібна торгівля алкогольними напоями за цінами нижчими за встановлені мінімальні роздрібні ціни на такі напої (штрафна фінансова санкція за дане порушення від 10 тис грн), з початку року встановлено 73 таких порушення. Дана ситуація свідчить про не виконання вимог суб'єктами господарювання Постанови КМУ від 30.10.2008р. №957 «Про встановлення розміру мінімальних оптово – відпускних і роздрібних цін на окремі види алкогольних напоїв вітчизняного виробництва» (із змінами та доповненнями). Більшість вищевказаних порушень виявлено в Козелецькому, Ніжинському та Прилуцькому районах Чернігівської області. 

   Також перевірками в минулому році  встановлені інші порушення, а саме: роздрібна торгівля алкогольними напоями, тютюновими виробами та пальним без наявності ліцензії (25), торгівля алкогольними напоями на розлив для споживання на місці СГ, що не мають статусу громадського харчування (13), зберігання алкогольних напоїв у місцях зберігання не внесених до ЄДР (8), зберігання тютюнових виробів у місцях зберігання не внесених до ЄДР (5),  зберігання тютюнових та алкогольних виробів маркованих марками акцизного податку з ознаками підробки (12), порушення вимог рішення міських рад щодо обмеження продажу алкогольних напоїв у встановлений час доби (18) та інші.   

   З початку року анульовано 27 ліцензій, на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами. Підставою є порушення ст. 15-3 Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів та пального № 481/95-ВР», тобто продаж алкоголю/тютюну особі, яка не досягла 18 років.

   Крім цього звертаємо увагу, що купівлю алкогольних напоїв необхідно здійснювати виключно у спеціалізованих об’єктах торгівлі, які мають на те дозвіл. При купівлі звертати увагу на наявність відповідної акцизної марки на пляшці та пам’ятати, що на сьогодні мінімальна роздрібна ціна однієї пляшки горілки місткістю 0,5л., міцністю 40% становить 89,40 гривень.

                        Сектор комунікацій Головного управління  ДПС у Чернігівській області

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь