A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Тепле свято в родинному творчому колі

Дата: 10.01.2020 16:47
Кількість переглядів: 1003

   Фото без описуВчора затишна, святково прикрашена зала територіального центру соціального обслуговування Коропської селищної ради приймала творчих людей краю із літературно-мистецького об’єднання «Первоцвіти Коропщини». А приводи для першого в новому році засідання знайшлися яскраві й особливі – молодий ювілей поетеси Віти Карпушкіної і представлення нових членів районного творчого клубу – Міли Різник і Сергія Лаврентьєва.

  Клуб «Первоцвіти Коропщини» − один із найпотужніших в області серед подібних. Він гуртує і літераторів, і людей, котрі залюблені в інші види творчості. Є серед «первоцвітів» і художники, і майстри вишивання та інкрустації соломкою, лозоплетіння та соломоплетіння... А тепер – ще і майстриня валяння із шерсті. Це про всебічно обдаровану Мілу Різник родом із Чернігова, яка не так давно оселилася в мальовничій Бужанці. Засідання розпочали із цікавого знайомства з новою членкинею клубу.

Фото без опису

Фото без опису

   Напередодні Нового року майстриня проводила в музеї майстер-клас із виготовлення ялинкової іграшки з шерсті. Про творчу гостю написала районна газета «Нові горизонти», тож про неї дізналися на всій Коропщині. Також свої роботи майстриня представляла на Миколаївському ярмарку в Коропі. Із багатою виставкою рукотворних див, серед яких вироби із шерсті та полімерної глини, а також картини, вона завітала і на вчорашнє свято.

Фото без опису

   Зросла майстриня в чернігівській творчій родині. Змалку любила малювати і в’язати, мріяла стати художником-модельєром, але за побажанням мами вивчилася на бухгалтера, потім на менеджера-організатора виробництва. Але творча душа шукала інших реалізацій. Міла займалася комп’ютерною графікою, версткою газет. Із подругою організувала творчу майстерню – шила сукні для співачок. Згодом фактично самостійно опанувала валяння із шерсті, чим зараз займається. На Коропщині Міла Різник проживає не так давно – переїхала в мальовничу Бужанку зі своїм чоловіком Романом.  

   Мілі Різник, а також Сергію Лаврентьєву із Городища, який влився до клубу кілька місяців тому, голова об’єднання Світлана Милько вручила символічні медалі «новоприбулих» до творчої родини.

Фото без опису

   Слово «родина» тут вжите зовсім не даремно. Вже давно серед «первоцвітів» живе традиція відзначати разом важливі події – вихід друком книжки, творчий, чи життєвий ювілей. Своїх творчих друзів запросила на святкування ювілейної дати молода поетеса із Вишеньок Віта Карпушкіна, вчителька української мови і літератури та англійської мови  КЗ «Черешенська спеціалізована школа-інтернат І-ІІІ ступенів з поглибленим вивченням окремих предметів та курсів». До творчого об’єднання долучилася вона лише рік тому, і одразу ж заслужили повагу і визнання у клубі. Бо ж відкрита, щира, творча і працьовита, креативна і активна, одна з найактивніших у клубі. Влітку Віта Василівна організовувала у Вишеньках виїзне засідання членів РТК «Первоцвіти Коропщини». Захід пройшов на високому рівні.

   На святковому зібранні разом із ювіляркою були і чоловік, і мама зі свекрухою (обох їх вона називає мамами). Рідні дуже підтримують Віту в її творчості, радіють її успіхам.

У кожного гостя знайшлося чимало безліч слів для «винуватиці» свята. Лунали й прозові, і віршові поздоровлення та побажання. Члени клубу ділилися також своїми найновішими доробками, подаруночками на згадку. Особливий подарунок підготувала самодіяльна композиторка Катерина Кулик – акапельно виконала пісню на вірш ювілярки.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Сектор інформаційної діяльності, програмного забезпечення
та комунікацій з громадськістю
виконавчого апарату Коропської селищної ради

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь