A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Чернігівський рибоохоронний патруль підводить підсумки роботи у 2019 році

Дата: 09.01.2020 11:57
Кількість переглядів: 788

Фото без опису Протягом 2019 року інспектором Бахмацької рибоохоронної дільниці Чернігівського рибоохоронного патруля на підконтрольній території, в тому числі і Коропського району, зафіксовано 117 порушень Правил рибальства.

   Зокрема, викрито 69 грубих порушень за ч. 4 ст. 85 КУпАП (рибальство із застосуванням заборонених знарядь лову), в тому числі одне з ознаками кримінальних правопорушень. Також складено 34 протоколи за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення правил рибальства) таодин - за ст. 88 – 1 КУпАП (порушення порядку придбання, збуту водних біоресурсів).Крім цього, складено 13актів виявлення безхазяйного майна, згідно яких з водойм вилучено 67 кг водних біоресурсів та 88 од. заборонених знарядь лову.

  «Всього у порушників на підконтрольній територіїу 2019 році вилучено 248кг незаконно добутих водних біоресурсів та 191 од. заборонених знарядь лову. Накладено штрафів (за постановами судів та рибоохорони) на суму 2 830 грн. Загальна сума збитків, завданих рибному господарству, склала 72 930 грн.», - зазначив провідний державний інспектор Бахмацької рибоохоронної дільниці Управління Держрибагентства у Чернігівській області Олександр Іванько.

  Для прикладу, дев’ятого січня на озері біля с. ШабалинівКоропського району виявлено мешканця с. Короп, який за допомогою остей виловив 7 шт. щуки, загальною вагою 2 кг. Завдано збитків рибним запасам у розмірі 2 380 грн.

  Першого вересня державним інспектором Чернігівського рибоохоронного патруля також на озері поблизу с. Шабалиніввиявлено місцевого жителя.Правопорушник виловлював рибу за допомогою 2 од. заборонених знарядь лову – сіток зяберних. У чоловіка вилучено 7 кг риби: плоскирка – 20 екз., карась сріблястий – 9 екз., лин - 7 екз., щука – 3 екз.,  окунь – 2 екз., краснопірка – 2 екз. та білизна – 1 екз. Збитки, завдані рибному господарству, склали 3 111 грн.

  На всіх правопорушників складені протоколи про адміністративні правопорушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП направлені до Коропського районного суду області для притягнення винних осіб до відповідальності. Незаконно добута риба та заборонені знаряддя лову вилучено.

  Чернігівський рибоохоронний патруль нагадує, що з 1 листопада діє заборона на лов риби на зимувальних ямах. З початку дії заборони рибпатрульними на підконтрольній території  зафіксовано один факт порушення даної заборони. Порушник сплатив до державного бюджету 100 грн.

  Якщо ви стали свідком порушення Правил рибальства чи збуту водних біоресурсів прохання оперативно повідомляти на «гарячу лінію» рибоохоронного патруля Чернігівщини (099) 112-13-44 та (0462) 93-75-57(цілодобово).

За інформацією Чернігівського рибоохоронного патруля


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь