Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Коропська громада – із головним фінансовим документом на 2020 рік

Дата: 21.12.2019 14:24
Кількість переглядів: 904

  Фото без опису Її бюджет затвердили на вчорашній 43 сесії 7 скликання. Окрім цього питання, яке було головним, депутати розглянули ще 201, з них 179 – «земельних», а також питання «Різне». Провів засідання селищний голова Віктор Журавель.

 

Вітальні миті

Традиційно роботі сесії передували вітальні миттєвості. Нагорода до свята, що вже минуло – Дня місцевого самоврядування, із невеликим запізненням знайшла депутата селищної ради по 24-му виборчому округу Петра Старуху. Він отримав подяку селищного голови за багаторічну сумлінну працю й високий професіоналізм.

 

 

Фото без опису

    Також за традицією привітали депутата по 7-му виборчому округу Владислава Яцечка, який відзначив у міжсесійний період день народження.

Затвердили одноголосно

   Під час фінансового блоку питань депутати підтримали внесення останніх змін до селищного кошторису на поточний рік і затвердили бюджет на 2020-й.

Фото без опису

Фото без опису

  Оскільки проєкт бюджету детального розглядали на засіданні виконкому кількома днями раніше, а також перед сесією його опрацювали на засіданнях постійних профільних комісій і проєкт був розміщений на сайті селищної ради, депутати внесли пропозицію розглядати головний кошторис ОТГ на сесії в режимі «питання-відповідь», що і зробили. Без зауважень Бюджет-2020 підтримали одноголосно.

  Доходи громади в ньому визначено в  сумі 100 мільйонів 985 тисяч 200 гривень, у тому числі доходи загального фонду – 98 мільйонів 821 тисячу 200 гривень, спеціального – 2 мільйони 164 тисячі гривень.

  Визначено видатків селищного бюджету в сумі  100 мільйонів 885 тисяч 200 гривень,у тому числі видатки загального фонду селищного бюджету – 98 мільйонів 256 тисяч 900 гривень, спеціального фонду – 2 мільйони 628 тисяч 300.

  Програми: для допомоги тим, хто страждає на хвороби

  11 селищних програм на наступний рік депутати вже затвердили на попередній  сесії, яка відбулася на початку грудня. Під час вчорашнього засідання підтримали ще 12 програм. Приміром, Програму по наданню пільг хворим із хронічною нирковою недостатністю, що отримують гемодіаліз. Одна людина із нашої громади отримує в Чернігові життєво необхідний програмний гемодіаліз. Ця програма, якою передбачено 40 тисяч гривень, відшкодовуватиме її проїзд до обласного центру.

   245 тисяч гривень – таке фінансування на 2020 рік Програми по соціальному захисту та підтримки громадян селищної ради. Із цих коштів 151 тисячу зможуть спрямувати на лікування, 30 тисяч спланували для надання щомісячної адресної допомоги хворим на захворювання екзокринної залози муковісцидоз.

   56 жителів громади хворіють на цукровий діабет і потребують інсулінотерапії. Лікування дороговартісне, тож для допомоги хворим затвердили програму забезпечення ліками. 129 тисяч складає її фінансове забезпечення на перший квартал року, з яких 72 тисячі 500 гривень – кошти із селищного бюджету, решта – із державного.

   За рішенням сесії другий рік поспіль діятиме програма підтримки Червоного Хреста із фінансуванням у 116 з половиною тисяч гривень. Для цієї благодійної організації із селищного бюджету спланували 81 з половиною тисячі гривень, ще 35 тисяч дає районний бюджет.

    Центральній районній лікарні вирішили надати на наступний рік 85%-ву знижку оренди приміщення стоматполіклініки, як і в поточному.

Програми: для молоді, сімей загиблих військових, і відділення поліції

   Сім’ям 4 загиблих воїнів АТО і двох афганців із селищного бюджету виплачуватимуться в наступному році щомісяця по 350 гривень, що затвердили відповідною програмою.  

  Для відзначення святкових і пам’ятних дат підопічних терцентру соціального обслуговування запланували програмою 20 тисяч гривень. Для нагородження трудових і творчих колективів грамотами й подяками, відзначення довгожителів краю передбачили 25 тисяч гривень.

   У відповідь на лист від Коропського відділення поліції розробили й затвердили програму профілактики правопорушень із фінансуванням у 30 тисяч гривень для забезпечення паливно-мастильними матеріалами патрульного автомобіля.

   Також на заходи, які проводитиме сектор сім’ї, дітей, молоді та спорту запланували 7 тисяч гривень (всього для семи заходів протягом року).

Програми: підтримка комунальних підприємств

   На сесії затвердили зміни до програми фінансової підтримки комунального підприємства «Вода» − додали 6 тисяч, на які були придбані комплектуючі для ліквідації нещодавнього пориву водопроводу в Коропі.

   Депутати підтримали програму фінансової підтримки КП «Благоустрій» на наступний, на яку в селищному бюджеті спланували 1 мільйон 400 тисяч гривень. Через цю програму будуть фінансуватися роботи, які підприємство надаватиме громаді. Для програми благоустрою території ОТГ на наступний рік запланували 2 мільйони 275 тисяч.

   Також за рішенням сесії селищна рада взяла на себе зобов’язання забезпечити не менш ніж на 3 роки безоплатним житлом фахівця із вищою медичною освітою, абітурієнта 2020 року. В селищну раду звернулася майбутня випускниця школи, яка має намір вступати у  медичний виш на держзамовлення і в майбутньому працювати на території громади.

У «Різному» − про дороги

   Насамкінець розглянули депутатське звернення обранця від виборчого округу 18 Олександра Шкуратова про необхідність ремонту дороги до Нехаївки. Однак, ще до сесії селищна рада звернулася з цієї теми в службу автомобільних доріг і в обласну державну адміністрацію. А раніше селищний голова Віктор Журавель в обласне Управління капітального будівництва  і в обласну держадміністрацію возив заявки на ремонт ще й інших доріг.

   Тобто, керівництво громади бачить основні дорожні проблеми території, і постійно шукає шляхи їхнього розв’язання. І, вони, на щастя, знаходиться, навіть коли багато хто втратив сподівання й надію. Приміром, коли влітку ми інформували про світлу перспективу ремонту вулиці Вознесенської в Коропі, були скептики, котрі не вірили. Але сьогодні ця дорога зроблена. Сподіваймося, що інші проблемні питання вдасться вирішити  також.

 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Сектор інформаційної діяльності, програмного забезпечення
та комунікацій з громадськістю
виконавчого апарату Коропської селищної ради


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь