A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Коропська громада відстоюватиме свої об’єкти, проплату яких заблоковано

Дата: 05.12.2019 08:37
Кількість переглядів: 432

  Фото без опису Робочу нараду на тему актуальних проблем життя громади провів  учора разом із заступниками і керівниками відділів Коропської селищної ради селищний голова Віктор Журавель.

  Із фінансових проблем однією із найгостріших є заборгованість із заробітної плати технічному персоналу шкіл. Вона склалася через те, що в громаду вчасно не надходить додаткова дотація. Як розповіла начальниця фінансового відділу Наталія Басанець, вона з цього питання мала розмову і з фахівцями профільного обласного департаменту, і з помічницею народного депутата від нашого округу Максима Зуєва. Але ситуація залишається такою самою: Міністерство фінансів погодило виділення коштів, Мінрегіон поки що ні, триває бюрократичне затягування. Аби виплатити людям аванс за жовтень, вирішили виділити власні кошти селищного бюджету – 220 тисяч гривень. Відповідне рішення винесуть на розгляд сьогоднішньої сесії.  

   Гостро постало питання із проплатою виконання робіт, які втілювалися за кошти  державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій. Кошти на них держава виділила раніше. Але змінилася державна влада. Своїм липневим розпорядженням під номером 500 «Деякі питання розподілу у 2019 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій» Кабмін заблокував проплати. Пояснюють: зробили це з метою перевірки вже новим складом Кабінету міністрів ефективності використання бюджетних коштів.

   Коропська громада цьогоріч зробила особливий акцент на об’єкти соціальної сфери, формуючи перелік того, що потрібно зробити. Це нагальні, «кричущі» проблемні питання, як ось заміна даху чи заміна вікон у школах.  Тож у ефективності використання коштів держави сумнівів виникати не мало б. Тож наші, до речі, вже зроблені об’єкти потрібно відстоювати перед Міністерством фінансів, як вирішили на нараді. Вирішили на сесію підготувати звернення і до Прем’єр-міністра, до Мінфіну, і вимагати все-таки розблокування уже виділених раніше коштів на наші важливі об’єкти.

Фото без опису

Сектор інформаційної діяльності, програмного забезпечення
та комунікацій з громадськістю
виконавчого апарату Коропської селищної ради


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь