A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Подарували свято людям із особливими потребами 

Дата: 03.12.2019 20:27
Кількість переглядів: 1187

  Фото без опису Міжнародний День людей з особливими потребами, який весь світ відзначає 3 грудня, працівники територіального центру соціального обслуговування Коропської селищної ради вирішили провести у відділеннях стаціонарного догляду в Нехаївці й Шабалинові. І це цілком зрозуміло, адже саме там проживають осінь свого життя самотні знедолені люди, люди з вадами здоров'я, з обмеженими фізичними можливостями.

   У цей день директор територіального центру Олександр Лаврик та заступник директора Алла Баранець завітали до кожної палати у відділеннях стаціонарного догляду, поспілкувалися з пожильцями, дізналися про їхні потреби, вислухали скарги чи подяки.

 

 

 

 

Фото без опису

Фото без опису

   Хоровий колектив «Вербиченька», що діє при територіальному центрі, підготував концертну програму, аби трохи розважити слухачів і внести веселу нотку в спокійне, затишне існування обох стаціонарів. Хореографічний колектив «Шарм» презентував український народний танок. Ніна Помпа розвеселила всіх гуморесками Павла Глазового. Милували око різнобарвні вишиванки учасниць самодіяльності та яскраві національні костюми танцівниць. Розчулили глядача теплі, зворушливі слова ведучої Лідії Школи.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

    Звернувся до особливої публіки і Олександр Лаврик: запевнив кожного, хто проживає у відділеннях стаціонарного догляду, що докладе максимум зусиль, аби на схилі літ вони не відчували  самотності, аби їм не бракувало уваги, аби вони вчасно отримували будь-яку допомогу. Подякував директор і персоналу за їхню витримку, терплячість, людяність. Побажав кожному довгих років життя при доброму здоров’ї.

Фото без опису

Фото без опису

   Варто чекати все життя, аби хоч один раз побачити очі цього особливого глядача. У них змішався смуток і радість, журба і вдячність, на вустах – посмішка, в очах – сльози. Плакали всі – і глядач, і артист. Гучні оплески, вигуки «Молодці!», «Браво!» лунали в залах. Прощалися довго й неохоче, ніби проводжали рідних людей. Запрошували приїздити якомога частіше, адже такі заходи є яскравим свідченням того, що про стареньких пам’ятають, їх цінують, ними опікуються.

За інформацією територіального центру соціального обслуговування
(надання соціальних послуг)
 Коропської селищної ради


Коментарі:

Ірина Михайлівна.
2019-12-05 18:26:50

Добре, що працівники не забувають про таких людей і дарують їм хвилини радості, низький уклін обслуговуючому персоналу за їхню працю. Хто бував у цих закладах знають, як коротають останні дні ці немічні люди. Це не доведи Господи бути в такий ситуації коли за тобою доглядають не рідні, ситуції бувають різні не нам про це судити. Але є одне АЛЕ.... Коли в Шабалинові людьми опікується керівник який віддає часточку себе, і де панує чистота, порядок, доброзичлива атмосфера, то в Нехаївці директор здебільшого тягне ковдру на себе і в переносному і в прямому значенні, наживаючись на стареньких. Бабусі шепочуться, але ж в голос сказати бояться, от вам і милосердя, і доброта. Стареньки віддають йому на збереження свої мізерні кошти, свої пожитки, а чомусь приходиться доживати свій вік на драних і мокрих простирадлах. Про це добре знає і директору тер центру О.Лаврик.

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь