Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Максим Зуєв вперше побував на Коропщині у статусі нардепа

Дата: 23.11.2019 15:20
Кількість переглядів: 1379

   Фото без описуЗустріч народного депутата України від 207 округу із громадськістю відбулася вчора в залі засідань селищної ради.

  На захід зібралися представники трудових колективів, керівники підприємств, закладів і установ Коропа й району, депутати селищної, обласної рад, старости й сільські голови, люди, котрі хотіли поспілкуватися чи просто ближче познайомитися із депутатом, представники засобів масової інформації. У залі були як коропчани, так і жителі інших населених пунктів.

  Спершу секретар селищної ради Людмила Гавриленко коротко представила депутатові життя Коропщини, охарактеризувала особливості економічного та соціального становища району і Коропської громади.

  Сама зустріч тривала приблизно півтори години. На її початку депутат подякував своїм виборцям, сказав, що поважає тих, хто підтримував його опонентів і  тепер закликав усіх до об’єднаної праці задля покращення життя.

Фото без опису

Фото без опису

  Максим Зуєв трохи розповів про роботу у Верховній Раді, у її Комітеті з питань транспорту та інфраструктури, який представляє депутат, а також у міжфракційному об’єднанні «Чернігівщина».

  Після цього нардеп представив своїх помічників, із якими прибув на зустріч. У Коропі скоро відкриється приймальня депутата, його представником на Коропщині став Василь Жук.

Фото без опису

   Майже одразу зустріч набула формату діалогу. Звернень і запитань до Максима Зуєва було багато. Стосувалися вони і деяких особистих, і глобальних питань, як-ось виходу економіки з тіні та легалізації праці.

   А  відкрило естафету запитань питання про ставлення депутата до продажу землі. Як повідомив Максим Зуєв, під час голосування за основу законопроєкту, який скасовує заборону на продаж земель сільськогосподарського призначення, він не підтримав думку фракції. Пояснив: вважає, що пропонований продаж землі іноземцям, а також можливість продажу в одні руки до аж  210 тисяч гектарів є неприйнятними.

  Керівник районної освітянської профспілки Микола Свердлов висловив стурбованість через затримку оплати праці технічному персоналу закладів освіти.

  Зведене звернення  від Коропської селищної ради передала депутатові начальниця фінансового відділу Наталія Басанець. Вона просила за можливості підняти питання про пришвидшення розподілу коштів субвенцій, бо через це люди не отримують вчасно зарплати; прослідкувати за тим, щоб об'єкти, виконані за кошти субвенції на соціально-економічний розвиток, були профінансовані. Нині ці кошти заблоковані Кабміном. Також вона озвучила потребу державного фінансування гарантованих державою пільгових перевезень та пільг на зв’язок через недостатність на ці потреби коштів у місцевому бюджеті.

Фото без опису 

Директор Коропської школи мистецтв Микола Отрош у зверненні до депутата просив розглянути питання державної підтримки сільської мистецької освіти, на зразок загальної середньої.

  Очільники Агролісгоспу, райавтодору, товариства «Дайна» говорили про нагальну потребу відновлення роботи залізниці в Коропі.

Фото без опису

   Заступник головного лікаря районної лікарні Наталія Сємєнєнко поділилася загрозами, які можуть статися через медичну реформу. Вона говорила по те, що у таких віддалених районах, як Коропщина, важливо зберегти цілодобове надання медичної допомоги. Тож при плануванні мережі медзакладів необхідно враховувати щільність населення і відстані. Наталія Євгенівна озвучила й питання заборгованості зарплат медпрацівникам. У відповіді депутата прозвучало, що кошти на погашення заборгованості уже «в дорозі».

Фото без опису

Фото без опису

  Максим Зуєв запевнив: він погоджується із тим, що потрібно відстоювати особливий статус Чернігівської області через її велику територію та низьку щільність населення і вимагати від Кабміну застосувати спеціальні коефіцієнти, так само як і для гірських регіонів. А це вплине на покращення ситуації як із медичною, так і з освітньою галуззю.

   Загалом озвучені на зустрічі питання стосувалися різних сфер життя Коропської об’єднаної громади і району. Депутату озвучили проблему відсутності пункту проведення техогляду автомобілів, від чого страждають місцеві підприємства. Про підведення газопроводу до Шабалинова і будівництво дороги до Сохачів говорили тамтешні староста і сільський голова. Ще одне питання стосувалося Понорницької громади,  інше − підтримки молодіжних ініціатив.

   Під час зустрічі Максим Зуєв відповів на усні запитання і прийняв письмові звернення.

Фото без опису

Фото без опису

Сектор інформаційної діяльності, програмного забезпечення
та комунікацій з громадськістю
виконавчого апарату Коропської селищної ради


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь