A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Дві дати, що із пам’яті народу не зітруться

Дата: 21.11.2019 14:14
Кількість переглядів: 827

   Фото без описуДень Гідності та Свободи та День пам’яті жертв голодоморів – дати, що цьогоріч тісно наблизилися в ці дні листопада – сьогодні відзначили коропчани.

   Заходи, приурочені пам’ятним подіям, що відбулися восени 2004 року та у листопаді 2013 - лютому 2014-го, а також мітинг-реквієм по невинним українцям, яких замордували голодом, пройшли сьогодні в Коропі поблизу меморіалу Героям Небесної Сотні та воїнам, загиблим в АТО і пам’ятного знаку жертвам голодоморів.

  У цьому священному місці зібралося керівництво району та громади, представники трудових колективів, громадських організацій, учнівська молодь, представники засобів масової інформації, просто небайдужі коропчани.

 

 

Фото без опису

  «Україна – це територія гідності й свободи. Такими нас зробила не одна, а дві революції: наш Майдан 2004-го року, який був святом свободи, і Революція 2013-го року – Революція Гідності»,  ? цими словами ведучої і тужливою мелодією «Пливе кача…» розпочалися сьогоднішні заходи.

  У своєму виступі виконуючий обов’язки голови райдержадміністрації Віктор Кузуб говорив про доленосні революційні події новітньої історії та про покликання, яке стоїть нині перед усіма нами:

   ? Ми, українці, повинні розуміти, що лише в єдності наша сила. Сьогодні всі, кому не байдужа доля рідної України, повинні об’єднати зусилля заради побудови європейської незалежної й заможної держави, якою пишатимуться наші нащадки... Гідний поваги народ має пам’ятати кожного, хто віддав своє життя за свободу, гідність та незалежність нашої держави.

Фото без опису

Фото без опису

  Під час вшанування всіх борців за свободу нашого народу пролунали імена наших земляків, які віддали в цій боротьбі найдорожче – свої життя. Це Станіслав Ковтун, Ігор Шкляр, Анатолій Потієнко, Сергій Хурдепа, Геннадій Самусь, Юрій Мальцев, Ігор Ярош, які боронили Україну на її пекельному сході.

Фото без опису

  Пам’ять їх, і ще тисяч кращих синів і доньок України, полеглих за її світле майбутнє і під час Революції Гідності, і в зоні АТО, вшанували хвилиною мовчання.

  Під час віче-реквієму прозвучала патріотична пісенна програма у виконанні аматорів Коропського будинку культури.

Фото без опису

Фото без опису

  Керівництво та інші учасники мітингу поклали квіти до меморіалу Героям Небесної Сотні та воїнам, загиблим в АТО.

Фото без опису

Фото без опису

   На суботу, 23 листопада, припадає скорботна дата, якою весь український народ шанує тих, кого забрала голодна смерть у лихі 1932-1933-ті, та інші голодні роки.

   До дня пам’яті жертв голодоморів із тематичною промовою про причини й наслідки трагедії виступила екскурсовод регіонального історико-археологічного музею Ангеліна Журба.

Фото без опису

   Також вона закликала всіх присутніх найближчої суботи  долучитися до загальноукраїнської акція «Засвіти свічку», поставивши вогник пам’яті на підвіконня.   

  Вихованці Коропського центру дитячої та юнацької творчості піднесли до пам’ятника запалені свічки й хліб. У хвилині мовчання присутні схилили голови у пам’ять про невинних українців, які загинули мученицькою голодною смертю з вини окупанта в часи, коли благодатна українська земля плодоносила щедрими врожаями, які експортувались в сусідні країни. До хреста поклали квіти й колосся.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

   Завершився жалобний захід громадською панахидою за упокій всіх борців за волю та свободу України та жертв голодної смерті.

Фото без опису

Фото без опису

  Сектор інформаційної діяльності, програмного забезпечення
та комунікацій з громадськістю
виконавчого апарату Коропської селищної ради



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь