Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Майже чверть віку на сцені. Двадцять один рік - у званні народного аматорського

Дата: 14.11.2019 15:08
Кількість переглядів: 1603

  Фото без опису Народний аматорський хоровий колектив Коропського будинку культури «Калиновий цвіт» − яскрава й знакова окраса Коропщини. Багато людей підтвердять: лише тільки раз почуєш пісні у його виконанні – і вже не забудеш злагодженого багатоголосся, дзвінкого й потужного чоловічого й жіночого звучання та неймовірної експресії. Уже 24 роки від дня створення виповнюється цьогоріч цьому легендарному колективу. 1998-го року «Калиновий цвіт» отримав звання народного аматорського. Сьогодні, 14 листопада, у Коропському будинку культури пройшов звітний концерт на підтвердження цього звання.

  Пісенний захід відбувся у фоє закладу, бо у самій глядацькій залі ще триває капітальний ремонт. Невелике приміщення вмістило близько восьми десятків глядачів – найпалкіших прихильників колективу, які не шкодували оплесків та вигуків «Браво»!

 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

…Співочі таланти Коропщини зібралися у віночок калинового суцвіття вже доволі далекого 1995 року. Народний аматорський хоровий колектив Коропського будинку культури «Калиновий цвіт» утворився від злиття  жіночого вокального ансамблю народної пісні РБК (керівник Людмила Ткаченко) і чоловічого ансамблю РБК (керівник Ольга Шумейко). Всього три роки знадобилося йому, щоб отримати почесне звання народного аматорського. Колективом із 2010 року керує художній керівник Коропського будинку культури Людмила Ткаченко.

   І перелічити важко, де за всі ці роки яскравого життя встиг побувати із виступами «Калиновий цвіт». Скільки сцен його учасники підкорили, а скільки глядацьких сердець «запалили»! Колектив хоч і складається із людей різного віку, професій, роду заняття тощо, та всі вони міцно об’єднані палкою любов’ю до української пісні. І цю любов щедро дарують публіці. Частинки сьогоднішньої концертної програми можна переглянути на відео.

   Після виступу начальниця відділу культури і туризму Коропської селищної ради Людмила Самойловська, яка є учасницею хорового колективу, щиро подякувала глядачам за увагу і любов до української пісні.

   Приємними були миті нагородження − Людмила Володимирівна вручила відзнаки селищної ради за підписом Коропського селищного голови Віктора Журавля. За багаторічну творчу працю, високу професійну майстерність та з нагоди Всеукраїнського Дня працівників культури та аматорів народного мистецтва, який був минулої суботи, почесними грамотами відзначені керівник Народного аматорського хорового колективу «Калиновий цвіт» Людмила Ткаченко і керівник Народного аматорського духового оркестру Коропського Будинку культури Борис Литвиненко.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису
 

   Естафету вітань перейняв начальник відділ культури і туризму, молоді та спорту райдержадміністрації Сергій Семенов, який побажав учасникам колективу творчих успіхів і нових злетів.

Фото без опису

   Як будь-яке цвітіння за сприятливих умов дає свої плоди, так і наш коропський «Калиновий цвіт» давно красується стиглими добротними кетягами із любові, поваги, відданості від палкої і щирої публіки. І це підтверджують такі свята, як сьогоднішнє.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Сектор інформаційної діяльності, програмного забезпечення
та комунікацій з громадськістю
виконавчого апарату Коропської селищної ради


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь