A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Майже чверть віку на сцені. Двадцять один рік - у званні народного аматорського

Дата: 14.11.2019 15:08
Кількість переглядів: 1586

   Народний аматорський хоровий колектив Коропського будинку культури «Калиновий цвіт» − яскрава й знакова окраса Коропщини. Багато людей підтвердять: лише тільки раз почуєш пісні у його виконанні – і вже не забудеш злагодженого багатоголосся, дзвінкого й потужного чоловічого й жіночого звучання та неймовірної експресії. Уже 24 роки від дня створення виповнюється цьогоріч цьому легендарному колективу. 1998-го року «Калиновий цвіт» отримав звання народного аматорського. Сьогодні, 14 листопада, у Коропському будинку культури пройшов звітний концерт на підтвердження цього звання.

  Пісенний захід відбувся у фоє закладу, бо у самій глядацькій залі ще триває капітальний ремонт. Невелике приміщення вмістило близько восьми десятків глядачів – найпалкіших прихильників колективу, які не шкодували оплесків та вигуків «Браво»!

 

…Співочі таланти Коропщини зібралися у віночок калинового суцвіття вже доволі далекого 1995 року. Народний аматорський хоровий колектив Коропського будинку культури «Калиновий цвіт» утворився від злиття  жіночого вокального ансамблю народної пісні РБК (керівник Людмила Ткаченко) і чоловічого ансамблю РБК (керівник Ольга Шумейко). Всього три роки знадобилося йому, щоб отримати почесне звання народного аматорського. Колективом із 2010 року керує художній керівник Коропського будинку культури Людмила Ткаченко.

   І перелічити важко, де за всі ці роки яскравого життя встиг побувати із виступами «Калиновий цвіт». Скільки сцен його учасники підкорили, а скільки глядацьких сердець «запалили»! Колектив хоч і складається із людей різного віку, професій, роду заняття тощо, та всі вони міцно об’єднані палкою любов’ю до української пісні. І цю любов щедро дарують публіці. Частинки сьогоднішньої концертної програми можна переглянути на відео.

   Після виступу начальниця відділу культури і туризму Коропської селищної ради Людмила Самойловська, яка є учасницею хорового колективу, щиро подякувала глядачам за увагу і любов до української пісні.

   Приємними були миті нагородження − Людмила Володимирівна вручила відзнаки селищної ради за підписом Коропського селищного голови Віктора Журавля. За багаторічну творчу працю, високу професійну майстерність та з нагоди Всеукраїнського Дня працівників культури та аматорів народного мистецтва, який був минулої суботи, почесними грамотами відзначені керівник Народного аматорського хорового колективу «Калиновий цвіт» Людмила Ткаченко і керівник Народного аматорського духового оркестру Коропського Будинку культури Борис Литвиненко.


 

   Естафету вітань перейняв начальник відділ культури і туризму, молоді та спорту райдержадміністрації Сергій Семенов, який побажав учасникам колективу творчих успіхів і нових злетів.

   Як будь-яке цвітіння за сприятливих умов дає свої плоди, так і наш коропський «Калиновий цвіт» давно красується стиглими добротними кетягами із любові, поваги, відданості від палкої і щирої публіки. І це підтверджують такі свята, як сьогоднішнє.

Сектор інформаційної діяльності, програмного забезпечення
та комунікацій з громадськістю
виконавчого апарату Коропської селищної ради


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь