A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

75-ту річницю вигнання нацистських окупантів із України вшанували коропчани

Дата: 28.10.2019 13:05
Кількість переглядів: 556

   Фото без описуСаме в цей день, 28 жовтня, у 1944 році вдалося  остаточно вигнати війська нацистської Німеччини та її союзників за межі сучасної України. Це одна із найбільш значущих і знаменних дат в історії України. Шлях до вигнання був довгим, кривавим і тернистим… Та війна навіки в народній пам'яті.

  Аби відзначити річницю та згадати усіх, хто не шкодував своєї крові, свого життя за мир, хто мимоволі став жертвою, сьогодні біля меморіалу Скорботній Матері коропчани зібралися на мітинг пам’яті.

 

 

 

Фото без опису

Фото без опису

   Участь у заході взяли члени районної організації ветеранів війни та праці, представники органів влади та місцевого самоврядування на чолі із Коропським селищним головою Віктором Журавлем, головою районної ради Михайлом Мазуренком, виконуючим обов’язки голови РДА Віктором Кузубом, військовий комісар Андрій Ященко, а також делегації трудових колективів, громадськість.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

   На знак шани та вдячності загиблим землякам, яким немає і не буде забуття, до «вічного вогню» поклали живі квіти.

Фото без опису

Фото без опису

   Світлу пам'ять воїнів, святий подвиг яких і сьогодні залишається прикладом вірного служіння Батьківщині, всі присутні вшанували хвилиною мовчання.

Фото без опису

   − Український народ завжди пам’ятатиме тих, хто гідно пройшов важкими дорогами війни, сміливо виконав священний обов’язок, мужньо захищав від загарбників свій  рідний край, − зазначив у виступі голова районної ради  Михайло Мазуренко. – Уже внуки героїв Другої світової війни захищають і незалежність, і цілісність України на сході країни. Їхній патріотизм і відданість – це продовження бойової слави батьків і дідів, приклад служіння Батьківщині.

Фото без опису

   − У вигнанні окупантів брали участь воїни-фронтовики з Коропщини: Баранець Микола Лукич із Атюші, Сарапін Анатолій Васильович із Коропа, Цеброва Зінаїда Аполлінаріївна із Коропа, Величко Петро Панасович із Нехаївки, Никитенко Федір Микитович із Понорниці, Левенець Василь Степанович із Деснянського, а також багато тих, хто відійшов у вічність, − згадав наших героїчних земляків у своєму виступі голова районної організації ветеранів війни та праці Микола Заболотний.

Фото без опису

   У виконанні аматорів Коропського будинку культури лунали щемливі пісні про війну, про любов до України та прагнення її світлого майбутнього.

Фото без опису

Фото без опису

   Квіти сьогодні лягли також і до пам’ятних знаків Героям Радянського Союзу, до Меморіалу воїнам АТО та Героям Небесної Сотні.

Фото без опису

Фото без опису

Сектор інформаційної діяльності, програмного забезпечення
та комунікацій з громадськістю
виконавчого апарату Коропської селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь