A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Медаль «Почесний ветеран» - видатному землякові

Дата: 25.10.2019 16:49
Кількість переглядів: 982

  Фото без опису 1 жовтня обласна організація ветеранів вшановувала ветеранів-передовиків почесними медалями. Від Коропщини нею був ушанований Іван  Миколайович Пилипець із Атюші – ветеран праці, відомий організатор сільськогосподарського виробництва, заслужений працівник сільського господарства України. Тоді Іван Миколайович не зміг відвідати вручення, тож церемонія нагородження пройшла сьогодні, 25 жовтня, під час XII звітно-виборної конференції Коропської районної організації ветеранів війни та праці.

   Приємну місію вручення відзнаки й подарунка виконав голова організації Микола Заболотний.

  До речі, цей золотий жовтень у житті Івана Миколайовича – особливий, ювілейний. 5 числа відсвяткував наш земляк поважний 80-річний ювілей. Із цієї нагоди його привітали сьогодні керівники громади і району.  

Ваше ім’я завжди згадується з теплом, повагою, гордістю за Вашу щирість і доброзичливість, багаторічне, чесне й сумлінне служіння людям. Багато добрих справ Ви зробили на користь нашого району, для добробуту його мешканців. Низький уклін вам за вашу клопітку щоденну працю! Ми Вас шануємо, ми Вас любимо, і хочемо, щоб Ви були поряд із нами ще довго-довго! − сказав Коропський селищний голова Віктор Журавель, вручаючи ювілярові вітальну адресу.

 

 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

   Принагідно керівник громади звернувся до всіх ветеранів, які прийшли на збори, щиро подякував за внесок у розвиток району і теперішньої Коропської ОТГ, за життя для нових поколінь.

   До естафети вітань долучився голова районної ради Михайло Мазуренко. Пізніше районну відзнаку вручили почесному ювіляру під час проведення сесії районної ради.

Фото без опису

   Народився Іван Миколайович у Шосткинському районі. Після навчання в Сосницькому технікумі бухгалтерського обліку обійняв посаду інструктора-бухгалтера в районній інспектурі держстатистики (нині Бахмацький район). Згодом працював у Бахмачі в міжрайонному управлінні сільського господарства.

   До Атюші Іван Миколайович переїхав 1964 року. Працював спочатку бухгалтером місцевого колгоспу,  згодом був обраний парторгом. З 1973 року очолив місцевий колгосп «Правда». Закінчив заочно Українську сільськогосподарську академію. Ділові якості молодого керівника швидко принесли вагомий результат: у 70-х роках колгосп «Правда» став відомий в усьому колишньому Союзі як виробник елітного насіння картоплі. Вагомий внесок у колгоспну скарбницю додавало вирощування льону, зернових, буряків. У господарстві запрацював потужний м’ясо-молочний комплекс.

   У селі «виросли» сучасні будівлі школи, дитячого садка, будинку культури, адмінприміщення, двох ФАПів (у Лубенці та Пустій Греблі).

  Покрилися асфальтом вулиці, за селом облаштували аеродром для літаків сільськогосподарської авіації. В Атюшівській школі з’явився перший в області найсучасніший комп’ютерний клас.

  У 80-х роках було побудовано 75 будинків для спеціалістів та молоді. По 25-30 колгоспних стипендіатів навчалося у вишах щороку. У середині 80-х в село прийшов газ.

   Багато скликань поспіль Іван Пилипець обирався депутатом районної ради, представляв Коропщину в обласній раді, а 1988 року його обрали до Верховної Ради СРСР. Там він очолював депутатський корпус Чернігівщини і зміг немало зробити для області та свого району.

  Господарство, яким він керував майже три десятиліття, було постійним учасником ВДНГ СРСР та УРСР, красувалося понад 10 років на Всесоюзній та Республіканській дошках пошани.

  Іван Миколайович нагороджений орденами Леніна та Трудового Червоного Прапора, багатьма медалями. Йому присвоєне почесне звання «Заслужений працівник сільського господарства України» (1997), а за піклування про зростаюче покоління – «Відмінник народної освіти».

   1998 року був обраний головою Коропської районної ради, на цій посаді пропрацював до виходу на пенсію 2002 року.

Фото без опису

Фото без опису

Сектор інформаційної діяльності, програмного забезпечення
та комунікацій з громадськістю
виконавчого апарату Коропської селищної ради
(біографічні дані взяті із довідника Валентини Михайленко «Коропщина в іменах»)



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь