Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Перший велоквест відбувся в Коропі

Дата: 21.10.2019 19:19
Кількість переглядів: 1032

   Фото без описуЦікавий, пізнавальний та насичений квест «Коропщина історична» для лідерів шкіл об’єднаної територіальної громади та молодіжних лідерів селищної ради пройшов сьогодні, 21 жовтня, в Коропі. Команди учасників демонстрували свою ерудицію та вміння, проходили різні випробування, наввипередки відшуковували локації… І все це – за допомогою двоколісних.


 

   Організатором квесту, спрямованого на відпочинок, оздоровлення, спілкування й обмін досвідом, виступив Коропський центр дитячої та юнацької творчості. Його працівники зібрали в Коропі лідерів учнівського самоврядування шкіл – членів дитячого парламенту. Долучився до квесту і сектор сім’ї, дітей, молоді та спорту селищної ради – представив команду молоді: учнів-активістів та молодих працівників освіти.

  Стартував квест у середмісті біля оновленого пам’ятника Миколі Кибальчичу. Куратори заходу − директорка КЦДтаЮТ Олена Куніцина і методистка Оксана Мороз – провели жеребкування і  розділили учасників, яких було 17, на три групи за кольорами стрічок-пов’язок: «жовті», «фіолетові» й «червоні».

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

   За допомогою підказок юні велосипедисти шукали нові й нові локації, де на них чекали завдання. Всіх таких локацій було 9. На ганку адмінбудівлі селищної ради розумники й розумниці відповідали на питання вікторини, пов’язаної з історією Коропа. Поблизу «кругу» виконували завдання із назвою «Попелюшка» − збирали в окремі посудини змішані горох, квасолю, горіхи, шишки й жолуді.

Фото без опису

Фото без опису

  У лісі «на грибках» проходили естафету, прокочували м’яч між перепонами й складали вогнище. На наступній локації – Плавучому мосту – «переносили потерпілого», біля славнозвісного літака в сквері відповідали на запитання про Миколу Кибальчича. Біля Успенської церкви вибирали із запропонованих зображень храмів ті, на яких були саме місцеві культові споруди, поряд із музеєм відповідали на запитання історичної вікторини, а поблизу Вознесенської церкви показували свої знання храмів Коропа.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

   Останньою локацією квесту стало приміщення Центру дитячої та юнацької творчості, де велосипедні активісти відгадували загадки і складали пазл.

Фото без опису

Фото без опису
 

   Після виконання завдань кожна команда отримувала бали, за якими й  визначили переможців. Попереду всіх була команда «жовтих» − учнів-лідерів та молодих педагогів. Із результатом у 53 бали вони отримали перемогу. На 49 з половиною балів «наїздила» команда «фіолетових» − у них друге місце. І третьою стала команда «червоних» − у них 49 балів.

   Відрив незначний, а це означає, що всі однаково старалися та прагнули бути першими. Хоча, і 2 та 3 місце ніхто не сприйняв за поразку – змагання пройшли в дружній товариській атмосфері, із непідробним захватом та яскравими емоціями.

   На завершення Олена Куніцина вручила переможцям і всім учасникам грамоти й оригінальні вітамінні подаруночки, зроблені власноруч.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

   Солодким фіналом велоквесту стало чаювання із домашньою випічкою, яку приготували дві Оксани Миколаївни: Нестеренко – завідувачка сектору сім’ї, дітей, молоді та спорту селищної ради, і Мороз – методистка КЦДтаЮТ.

 Фото без опису

Фото без опису

Сектор інформаційної діяльності, програмного забезпечення
та комунікацій з громадськістю
виконавчого апарату Коропської селищної ради



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь