Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Музей започатковує традиції

Дата: 13.10.2019 19:27
Кількість переглядів: 567

   Фото без описуНе сховище старовинних речей, а відкритий і доступний простір для цікавих зустрічей і спілкування, отримання нових знань та незабутніх вражень. Саме такого курсу дотримується Коропський регіональний історико-археологічний музей, у який сьогодні, 13 жовтня, запросили гостей на перші Покровські читання.

  Захід пройшов у переддень великого православного свята і свята державного  − Дня захисника України і Дня Українського козацтва, а тому охопив широку тематику.

  А розпочалося все з розповіді директорки музею Тамари Гриценко про історію свята Покрови Пресвятої Богородиці, давні прикмети та заборони цього дня і вірування.

Фото без опису

Фото без опису

   Покрову своєю заступницею вважали козаки, особливо її шанували. А ми цього дня шануємо тих, хто успадкував козацький дух та звитягу – славних українських захисників. Згадуємо тих, хто поліг за Україну...

   У пам’ять про наших земляків, які віддали життя на незалежність і територіальну цілісність держави, організували експозицію, присвячену нашим мужнім воїнам, яка складається із їхніх особистих речей.

   Фільм про атюшанина, командира танка 25-ї окремої повітряно-десантної бригади Станіслава Ковтуна, який поліг на полі бою в липні 2014 року, розчулив усіх до сліз.

   Як розповіла Тамара Гриценко, в музеї мріють створити окремий стенд про наших земляків, яких не дочекалися із зони АТО. Допомогти художньо оформити майбутній стенд погодився творчий коропчанин Антон Квасніков.  До речі, другої неділі жовтня в Україні відзначають День художника, тож у музеї зробили виставку робіт Антона, а сьогодні всі охочі могли переглянути роботи й поспілкуватися із автором.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

   Ще одним розділом цієї зустрічі стало вшанування відомого земляка, поета, редактора районної газети Василя Нікітіна, якого не стало 28 років тому саме в ці жовтневі дні. Своїми спогадами від спілкування із цією непересічною особистістю, або ж враженнями від його поезії поділилися члени районного творчого клубу «Первоцвіти Коропщини» Валентина Михайленко, Людмила Прохоренко, Тетяна Мєхова, Любов Борисенко і Людмила Кожедуб. Вони виступили також і зі своїми доробками.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

  Завершилася зустріч чаюванням із покровським пирогом від молодої господині, працівниці музею Ангеліни Журби.

Фото без опису

   Після дружнього спілкування всі вирушили в одному напрямку – до пам’ятного знаку Героям Небесної Сотні та загиблим воїнам АТО, до якого поклали квіти в знак скорботи, шани і вдячності.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Сектор інформаційної діяльності, програмного забезпечення
та комунікацій з громадськістю виконавчого апарату
Коропської селищної ради


Коментарі:

Самойловська Людмила
2019-10-15 09:26:37

Ви молодці, колеги. Дуже приємно, коли робота в радість і має результати.

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь