A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Музей започатковує традиції

Дата: 13.10.2019 19:27
Кількість переглядів: 547

   Не сховище старовинних речей, а відкритий і доступний простір для цікавих зустрічей і спілкування, отримання нових знань та незабутніх вражень. Саме такого курсу дотримується Коропський регіональний історико-археологічний музей, у який сьогодні, 13 жовтня, запросили гостей на перші Покровські читання.

  Захід пройшов у переддень великого православного свята і свята державного  − Дня захисника України і Дня Українського козацтва, а тому охопив широку тематику.

  А розпочалося все з розповіді директорки музею Тамари Гриценко про історію свята Покрови Пресвятої Богородиці, давні прикмети та заборони цього дня і вірування.

   Покрову своєю заступницею вважали козаки, особливо її шанували. А ми цього дня шануємо тих, хто успадкував козацький дух та звитягу – славних українських захисників. Згадуємо тих, хто поліг за Україну...

   У пам’ять про наших земляків, які віддали життя на незалежність і територіальну цілісність держави, організували експозицію, присвячену нашим мужнім воїнам, яка складається із їхніх особистих речей.

   Фільм про атюшанина, командира танка 25-ї окремої повітряно-десантної бригади Станіслава Ковтуна, який поліг на полі бою в липні 2014 року, розчулив усіх до сліз.

   Як розповіла Тамара Гриценко, в музеї мріють створити окремий стенд про наших земляків, яких не дочекалися із зони АТО. Допомогти художньо оформити майбутній стенд погодився творчий коропчанин Антон Квасніков.  До речі, другої неділі жовтня в Україні відзначають День художника, тож у музеї зробили виставку робіт Антона, а сьогодні всі охочі могли переглянути роботи й поспілкуватися із автором.

   Ще одним розділом цієї зустрічі стало вшанування відомого земляка, поета, редактора районної газети Василя Нікітіна, якого не стало 28 років тому саме в ці жовтневі дні. Своїми спогадами від спілкування із цією непересічною особистістю, або ж враженнями від його поезії поділилися члени районного творчого клубу «Первоцвіти Коропщини» Валентина Михайленко, Людмила Прохоренко, Тетяна Мєхова, Любов Борисенко і Людмила Кожедуб. Вони виступили також і зі своїми доробками.

  Завершилася зустріч чаюванням із покровським пирогом від молодої господині, працівниці музею Ангеліни Журби.

   Після дружнього спілкування всі вирушили в одному напрямку – до пам’ятного знаку Героям Небесної Сотні та загиблим воїнам АТО, до якого поклали квіти в знак скорботи, шани і вдячності.

Сектор інформаційної діяльності, програмного забезпечення
та комунікацій з громадськістю виконавчого апарату
Коропської селищної ради


Коментарі:

Самойловська Людмила
2019-10-15 09:26:37

Ви молодці, колеги. Дуже приємно, коли робота в радість і має результати.

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь