A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Через страх назавжди втратити дітей жінка опанувала себе, позбулася згубної звички… і зберегла сім’ю

Дата: 09.10.2019 14:53
Кількість переглядів: 1256

Фото без опису   Цей рік став по справжньому переломним у житті 41-річної жительки одного із сіл Коропської об’єднаної громади. Вона разом із чоловіком вирішила придбати нове житло, облаштувала його, веде господарство, в хаті чисто і натоплено, діти поряд. А ще минулої осені через невиконання батьківських обов’язків її маленьких дітей – хлопчика й дівчинку − вилучили з родини й доставили до районної лікарні, а в суді згодом навіть розглядалася справа про позбавлення її батьківських прав. На щастя, жінці мало не останньої миті вдалося опанувати себе, пройти курс лікування від алкогольної залежності, врятувати родину, повернутися до нормального життя.

   Дитинство… Це час усмішок, радості, непідробної щирості й щастя. Але життя, на жаль, буває різним, а в малечі, яка перебуває під увагою служби у справах дітей, найперші його роки не завжди яскраві та барвисті, світлі й сонячні... І добре, коли батьки вчасно стають на правильну стежину й роблять все для того, аби в дитячому сьогоденні виглянуло із-за хмар сонечко. Добре, що такі випадки є, і це – один із них.

  Сім'я, про яку розповімо, давно була під контролем служби у справах дітей, вважалася такою, що опинилася в складних життєвих обставинах. Жінка й чоловік зловживали алкоголем, жили із підробітків. Траплялися сварки та бійки. У старій хаті, де забували про мир, любов і піклування, жили двоє їхніх діток: дворічний хлопчик і кількамісячна дівчинка. Старша 9-річна дочка жінки навчалася в спеціалізованій школі-інтернаті.

   Ситуація стала такою, що дітей довелося вилучати із родини. Одного дня медсестра виявила, що діти залишилися вдома самі. Їхня мати, як з’ясували згодом, вживала в цей час спиртне із товаришами. Малечу доставили до районної лікарні, оскільки в холодній і брудній хаті залишати крихіток було небезпечно.

   Як захід реагування на захист прав та інтересів малолітніх дітей орган опіки та піклування Коропської селищної ради зібрав пакет документів і звернувся до суду з позовною заявою щодо позбавлення жінки батьківських прав.

   Проте до дати розгляду справи ситуація змінилася кардинально. Жінка, мабуть, нарешті збагнувши всю безповоротність ситуації, взялася змінювати своє життя, щоб повернути дітей. Відвідувала їх у лікарні, привозила продукти, вітаміни, ласощі й підгузки, стверджувала про любов до них і доводила це на ділі. Із чоловіком вони перестали випивати, придбали новий будинок і зробили там ремонт. Батько дітей влаштувався на роботу.

   Покращення ситуації в судовому засіданні підтвердили свідки-односельці. Суд також взяв до уваги бажання матері повернути дітей, їхній вік, тому відмовив у задоволенні позову, оскільки застосування позбавлення батьківських прав як заходу впливу на неналежну поведінку батьків може бути лише у виключних (крайніх) випадках, і за умови, коли таке розлучення необхідне в якнайкращих інтересах дитини.

   Діти повернулися в родину. Також біля матері тепер і старша її донька, яка навчалася в спеціалізованій школі-інтернаті.

   Сьогодні ця багатодітна сім’я і далі перебуває під особливим ретельним наглядом. Працівники відділу - служби у справах дітей та сектору сім’ї, дітей, молоді та спорту Коропської селищної ради цього тижня навідалися у родину і вкотре зраділи від побаченого: у дворі прибрано, в хаті тепло та чисто, звісно ж, жодного сліду спиртного. Замість хмільного «відпочинку» тут тепер зайняті іншими справами: обробляють город, завели господарство. Та найголовніше − діти в обіймах матері, яка через легковажність ледь не втратила найдорожче.

Сектор інформаційної діяльності, програмного забезпечення
та комунікацій з громадськістю виконавчого апарату
Коропської селищної ради

Фото з інтернету


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь