A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

По знання і досвід – до Польщі

Дата: 04.10.2019 12:55
Кількість переглядів: 1017

   Фото без описуУ вересні фахівці Коропської селищної ради – начальниця відділу соціального захисту населення Лариса Ларченко і завідувачка сектору сім’ї, дітей, молоді та спорту Оксана Нестеренко – відвідали Польщу з навчальним тижневим візитом у рамках проєкту «Соціальні послуги в громадах – підтримка реформ соціальної політики в Україні». У складі делегації колег і колежанок із громад Чернігівщини вони ознайомилися із системою надання соціальних послуг у цій країні. Поїздка стала можливою завдяки Фонду Міжнародної Солідарності, що діє в Україні із 2012 року і реалізує проєкти, присвячені децентралізації освіти, підвищенню енергетичної спроможності громад, наданню громадам соціальних послуг тощо.

  Передувало візиту до сусідньої європейської країни те, що Коропська селищна рада взяла участь у циклі семінарів «Вдосконалення системи управління соціальними послугами в ОТГ».

  У рамках навчання учасники долучилися до конкурсу малих проєктів від зазначеного вище Фонду. Розмір гранту становив 65 тисяч злотих.

  Фінансування отримають три проєкти, зокрема і проєкт наших сусідів – представників Сосницької селищної ради. Вони придбають  автомобіль для КУ «Територіальний центр» для надання соціальних послуг мультидисциплінарною командою людям, що проживають в населених пунктах громади.

  Усі учасники навчання отримали змогу відвідати Польщу й ознайомитися із організацією надання соціальних послуг у цій країні. 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

  Польський тиждень пройшов у навчальних подорожах: група відвідала міста Тлущ, Білосток, Моньки, село міського типу Коріцин  і село Соколи, що вражають розмаїттю осередків соціального захисту. 

  Серед побачених, щоправда, були й такі, що є і в нас, як ось Університет третього віку у ґміні Тлущ. Але більше було все-таки нового, наприклад, пункт допомоги дитині і сім’ї, клуб соціальної інтеграції, соціальний кооператив, дім соціальної допомоги, заклад професійної активізації, де проводяться семінари трудової терапії тощо.

Фото без опису

Фото без опису

  У Польщі крім державних діє чимало приватних закладів соціального захисту, або ж тих, якими опікується громадська чи релігійна організація. Для організації соціальної допомоги Польща отримала також чимало європейських коштів.  Отримувачів соціальної допомоги у цій країні в рази менше, ніж у нас, через набагато вищий рівень життя поляків. Наприклад, на ґміну з населенням у 27 тисяч – лише 200 субсидіантів.

  Дуже якісно працюють у Польщі міждисциплінарні команди, якщо питання стосується, наприклад, насильства у сім’ї. Серйозно та злагоджено працюють із дітьми з обмеженими можливостями: їх зранку забирають у спеціалізований навчальний заклад, а увечері привозять додому.  Тож батьки можуть працевлаштуватися і забезпечувати сім’ю.

  Поїздка була цікавою й пізнавальною, вона дала змогу ознайомитися із кращими практиками організації і надання соціальної допомоги, надихнула, а тому буде корисною в роботі для наших фахівців.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Сектор інформаційної діяльності, програмного забезпечення
та комунікацій з громадськістю виконавчого апарату
Коропської селищної ради

Фото із соцмереж


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь