A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Тепер у Коропі працює точка базування Укрпошти

Дата: 02.10.2019 15:39
Кількість переглядів: 2123

  Фото без описуНаш район більше не обслуговує Мена, як було раніше. Шість менських пересувних поштових бригад, які до цього привозили до нас посилки, періодику й приймали платежі, перевели до Коропа. Вчора вони вперше виїхали на маршрути. Із відкриттям тут точки базування, до речі, всього одинадцятої в області, місцеві люди отримали роботу і пристойну зарплату, а користувачі, сподіваємося, покращення й наближення послуг.

  Понад рік тому в нашій області розпочалася реалізація пілотного проєкту «Укрпошти», який включав заміну стаціонарних сільських поштових відділень на пересувні. Замість наших листонош селами почали курсувати пересувні відділення – мобільні бригади на поштових автомобілях, які в наш район заїздили аж із Менщини. Через те, що багато часу йшло на дорогу, відчулося зниження якості послуг.

  Відстояти місцеві стаціонарні відділення тоді намагалось керівництво району та громади. В усних і письмових зверненнях наводили такі аргументи як віддаленість Коропщини, «розкиданість» сіл, вдвічі нижча, порівняно із середньообласною, густота населення – всього 19 жителів на квадратний кілометр.

  Через очевидні мінуси, побачені на практиці, обласне керівництво «Укрпошти» все ж вирішило створити в Коропі окрему точку базування мобільних бригад. Тепер начальник поштового відділення «Короп» Галина Шкурко є ще й куратором пересувних відділень, адмініструє їхню роботу.

  Пересувне відділення складається із начальника і водія. Важливо, що на роботу повернулися начальники сільських стаціонарних відділень: із 6 бригад 4 очолюють колишні працівники пошти, тобто, люди з досвідом.

Фото без опису

Фото без опису

  На відкриття точки базування завітала директорка Чернігівської дирекції ПАТ «Укрпошта» Олена Дорошенко й анонсувала покращення якості надання послуг:

- Насамперед це значне збільшення часу для обслуговування населених пунктів Коропщини. Із урахуванням відстані від Мени раніше багато часу витрачалося на дорогу, менше залишалося на роботу із людьми. Тепер можна буде більш якісно обслуговувати населені пункти із прийому платежів, передплати.

  Необхідність відкриття пункту базування в Коропі зумовлена ще й тим, що невдовзі збільшиться обсяг роботи для поштових працівників, бо із листопада «Укрпошта» виплачуватиме монетизовані субсидії.

  Загалом же у мобільних бригад буде активний період роботи: річна  передплата, виплата орендної плати за паї, звичайно ж, виплата пенсій, доставка листів та преси. 

  Коропський селищний голова Віктор Журавель, який завітав до поштового відділення у перший день його роботи в новому форматі, подякував Олені Дорошенко за реальний підхід до справи і врахування особливостей Коропського краю, побажав колективу плідної результативної роботи й успіхів, і висловив сподівання, що користувачі послугами Укрпошти оцінять зміни.

Фото без опису

Фото без опису

Сектор інформаційної діяльності, програмного забезпечення
та комунікацій з громадськістю
виконавчого апарату Коропської селищної ради


Коментарі:

Анонім
2019-10-03 08:52:55

а люди по селах, які працювали поштарями на "непристойних" зарплатах залишилися без роботи і змушені виживати та виїзжати із країни, бо комусь потрібно "добити" село!

Світлана Алєксєєнко
2019-10-02 20:22:18

Вітаю. Дуже важлива подія, особливо в теперішній час, коли велика відділень закриваються та скорочуються.

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь