A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Сесія селищної ради: нові програми і плани видати книгу про Короп

Дата: 25.09.2019 16:09
Кількість переглядів: 533

  Фото без опису40-ва сесія сьомого скликання зібрала сьогодні, 25 вересня, депутатів селищної ради в її залі засідання. Провів захід Коропський селищний голова Віктор Журавель. Сесійному засіданню передувала робота депутатів у постійних профільних комісіях.

  На сесію запросили працівників виконавчого апарату та членів виконкому, старост і керівників районних засобів масової інформації.

 

 

 

Фото без опису

  Перед початком роботи за традицією разом привітали колег, які в міжсесійний період святкували дні народження. Це староста Нехаївки Сергій Саводченко, депутати Сергій Боженок, Сергій Мурашко й Віктор Варава. Їм подякували за роботу, побажали успіхів на ниві розбудови рідної  громади.

  Першим своїм сьогоднішнім рішенням депутати підтримали розвиток музейної справи та туризму, затвердивши цільову Програму проведення історико-археологічних досліджень на території  Коропської селищної ради на 2019-2021 роки.

  Це програма нова. В чому її суть?

Фото без опису

  Як говорила у виступі начальниця відділу культури та туризму Коропської селищної ради Людмила  Самойловська, вона стосується вивчення й дослідження наших історичних місць, а саме Іллінської церкви. Для цього працюватимуть науковці із Національного університету «Чернігівський колегіум» імені Тараса Шевченка, відділ культури і туризму та працівники регіонального історико-археологічного музею. В результаті вони разом  сформують нову експозицію музею.

  Розрахована програма на три роки: поточний, і два наступних.

Бюджет програми на це рік складає 30 тисяч гривень, з них 15 тисяч спрямують на  архітектурно-археологічні дослідження Іллінської церкви в Коропі, 5 − на створення концепції оновлення експозиції Коропського регіонального історико-археологічного музею. Решта коштів − для роботи в архівах та бібліотеках Чернігова й Києва для виявлення документів, які стосуються нашої історичної спадщини, − охарактеризувала фінансову частину програми Людмила Самойловська.

  Все це робиться й для однієї важливої мети, про яку далі розповів селищний голова Віктор Журавель: видати серйозну книгу про історію нашого Коропа.

Фото без опису

  Затвердили сьогодні ще одну програму, яка стосується фінансової підтримки комунального підприємства «Благоустрій сервіс». Річ у тім, що зараз керівництво електриками, що займаються вуличним освітленням,  знаходиться в Конотопі, люди працюють від тамтешньої фірми. Від 1 січня будуть зміни, і обов’язки обслуговувати вуличне освітлення перейдуть до комунального підприємства селищної ради «Благоустрій сервіс». Для цього потрібна спеціальна ліцензія, отримання якої і підтримали депутати.

   Ще одним рішенням вони схвалили зміни до чинного бюджету селищної ради.

Фото без опису

   Проголосували й за виділення асигнувань за рахунок вільного залишку бюджетних коштів селищного бюджету: 500 тисяч гривень зі спеціального фонду на придбання комплекту театральних (глядацьких) крісел для Коропського будинку культури.

  Через те, що Коропська селищна рада за рішенням сесії раніше вступила до Асоціації об’єднаних територіальних громад,  затвердили зміни в текстову частину Програми участі Коропської селищної ради в добровільних об’єднаннях (асоціаціях) на 2019 рік.

  Продовжили засідання розглядом блоку земельних питань і питанням «Різне», де депутати озвучували те, що їх хвилює. Наприклад, Петро Тягнирядно висловив стурбованість тим, що в разі відключення світла через природні ситуації люди кинуті напризволяще, бо через реорганізацією в РЕМі не лишилося цілодобового диспетчера. Це серйозне питання селищний голова ще раніше виокремив серед найгостріших для громади, і його планує озвучити на зустрічі голів ОТГ із новообраним депутатом від 207 виборчого округу Максимом Зуєвим, що відбудеться завтра.

Фото без опису

   Депутат Руслан Марченко озвучив потребу в ремонті фасаду центру дитячої та юнацької творчості. Його колежанка Руслана Кудрицька просила розчистити і розрівняти технікою пустир у Коропі, де хтось уже викидає сміття, бо на цьому місці тутешні жителі хочуть зробити  футбольне поле. Із приводу цих питань комунальники отримали доручення.

   Всі рішення сьогоднішньої сесії будуть доступні на сайті селищної ради в  розділі «Офіційні документи».

Фото без опису

Фото без опису

 

Сектор інформаційної діяльності, програмного забезпечення
та комунікацій з громадськістю
виконавчого апарату Коропської селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь