A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

В Ужгороді відбулися фінальні змагання VII Всеукраїнської спартакіади «Сила духу» серед потерпілих на виробництві

Дата: 25.09.2019 12:40
Кількість переглядів: 349

Фото без описуЗ 18 по 20 вересня  в Ужгороді пройшов фінал сьомої Всеукраїнської спартакіади «Сила духу», яка щороку організовується Фондом соціального страхування України. У фінальних змаганнях взяли участь 272 спортсмени-аматори, які отримали травми внаслідок нещасних випадків під час виконання службових обов’язків.

У відбірковому етапі, що тривав декілька місяців, за право представляти свої регіони у фіналі змагався 2 071 потерпілий на виробництві, відбіркові турніри пройшли в усіх областях та місті Києві.

Під час фіналу VII Всеукраїнської спартакіади учасники виборювали перемогу у шести видах спорту: армспорті, бомбаскеті, гирьовому спорті, дартсі, настільному тенісі і шахах. За результатами триденних змагань в особистій першості перемогу здобув 51 учасник у 17 номінаціях, головні кубки спартакіади отримали збірні команди Дніпропетровської, Одеської та Донецької областей, які вибороли відповідно перше, друге та третє місця в загальнокомандній першості.

Команда Чернігівської області здобула 2 загальнокомандне місце по бомбаскету, а в загальнокомандній першості -  сьоме місце.

Як завжди великою популярністю і підтримкою серед глядачів і учасників змагань користувався наш земляк - 68-річний Микола Журавель з м. Батурин у гирьовому спорті в ваговій категорії до 80 кілограм, який  підняв 16- кілограмову гирю 76 раз , посівши 6 місце серед  великої кількості значно молодших учасників.

 

Змагання та церемонія нагородження відбулись в ужгородському спортивному комплексі «Юність», призери були нагороджені медалями, кубками та цінними подарунками.

Програма Всеукраїнської спартакіади також включала просвітницькі заходи, зокрема, концерти місцевих майстрів мистецтв та художніх колективів, знайомство учасників та гостей спартакіади з культурними здобутками та особливостями різних етногеографічних частин країни.

Всеукраїнська спартакіада «Сила духу» була започаткована у 2013 році й проходить щорічно серед потерпілих внаслідок нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань, у тому числі осіб з інвалідністю внаслідок трудового каліцтва.

За час існування кількість учасників заходу зросла в 1,5 рази – з 1478 осіб у 2013 році до 2071 у 2019-му.

 Головною метою Всеукраїнської спартакіади залишається соціальна реабілітація і створення умов для повернення осіб з інвалідністю до активного життя, залучення органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, громадськості до проблем потерпілих на виробництві.

Микола Литвин, начальник Бахмацького відділення
управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України
в Чернігівській області

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь