A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Про підготовку до зими – на виконкомі

Дата: 23.09.2019 17:16
Кількість переглядів: 774

   Фото без описуПідготувати установу чи підприємство до роботи в осінньо-зимовий період – надважливе й відповідальне завдання кожного керівника. А особливо, якщо ця установа надає послуги людям чи від неї залежить життєдіяльність громади. Тож під час сьогоднішнього засідання виконавчого комітету, яке провів селищний голова Віктор Журавель, керівники комунальних підприємств, відділів культури та туризму, освіти, а також територіального центру звітували про те, як вони на сьогодні підготувалися до холодів.

   Керівник відділу освіти Олег Курбанов повідомив про те, що в усіх 9 школах громади та 8 дитячих садках провели поточні ремонти, зробили повірку приладів з обліку теплової енергії, завезли майже півтори тисячі кубометрів дров, а це понад 90% від потреби, а також 300 тонн торфобрикету, що становить приблизно таку саму частку від необхідного об’єму. Триває заміна котлів у Шабалинівській школі, запланований ремонт котлів школи в сусідній Нехаївці.

 

Фото без опису

Фото без опису

  Начальниця відділу культури та туризму Людмила Самойловська звітувала про готовність закладів культури надавати послуги в холодну пору. Станом на сьогодні в заклади завезли 105 кубометрів дров, що поки становить 60% від потреби, але дрова продовжать завозити.

Фото без опису

  Заклади терцентру до зими готові повністю, як повідомив директор Олександр Лаврик. Топлива достатньо, а на випадок відключення електроенергії в стаціонарних відділеннях терцентру в Нехаївці й Шабалинові є генератори. Тут цьогоріч зробили грозозахисне просочення дерев’яних поверхонь.

   Виконувач обов’язків директора КП «Благоустрій» Микола Мельник говорив про повну забезпеченість підприємства паливом. «Благоустрій» має достатньо навісного обладнання для чистки доріг від снігу: для трьох тракторів, екскаватора, автомобіля-самоскида, сміттєвоза. Із райавтодором будуть укладені договори для заготівлі піщано-сольової суміші, якою посипатимуть слизькі шляхи в Коропі та селах громади.

Фото без опису

  Також про підготовку до зими говорили керівник підприємств «Благоустрій-сервіс» Сергій Прокопенко та КП «Вода» Іван Бориско.

   Всю інформацію керівників підсумував заступник селищного голови з питань житлово-комунального господарства, будівництва, архітектури та містобудування Юрій Шкурко. В результаті члени виконкому затвердили хід виконання плану заходів щодо роботи в осінньо-зимовий період 2019-2020 років об’єктів комунальної власності Коропської селищної ради.

  Задля своєчасного і якісного формування проєкту бюджету громади на 2020-й рік та складання прогнозу на два наступних роки на засіданні затвердили відповідний план заходів.

Фото без опису

  Заслухали й затвердили звіт в.о. директора КП «Благоустрій» Миколи Мельника про роботу підприємства  за два квартали року. Також сьогодні погодили Програму фінансової підтримки цього підприємства на 2019 рік.

  Процедуру затвердження виконкомом пройшли також норми споживання послуг з постачання теплової енергії на потреби споживачів смт Короп, що надає акціонерне товариство «Облтеплокомуненерго», і температурний опалювальний графік на 2019-2020 роки.

  Виконком затвердив заборону здійснення поховань в частині Спаського кладовища в Коропі  у відповідь на звернення коропчанина, що проживає поряд.

  Ще одним рішенням члени виконавчого комітету закріпили території Карильського для прибирання за підприємствами, установами та організаціями. Погодили знесення аварійної берези в Коропі.

Фото без опису

  Серед питань, винесених на розгляд виконавчого комітету були й ті, що стосуються управління майном, призначення опікунів над недієздатними.

  Також під час заходу члени виконкому розглянули три питання по лінії відділу-служби у справах дітей селищної ради.

Фото без опису

  На розгляд членів виконавчого комітету винесли цільову Програму проведення історико-археологічних досліджень на території Коропської селищної ради на 2019-2021 роки. Як інформувала начальниця відділу культури та туризму селищної ради Людмила Самойловська, нова програма передбачає відновлення експозицій музею із залученням для цього науковця, розкопки, архітектурно-археологічні дослідження, роботи в  архівах тощо. Загальний обсяг фінансування програми становить 100 тисяч гривень на три роки.

  Рішенням виконкому була створена комісія з питань присвоєння юридичним особам та об’єктам права власності імен фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій виконавчого комітету Коропської селищної ради.

  Планується присвоєння  імені Леоніда Каденюка (першого космонавта незалежної України, який часто бував на Коропській землі) скверу біля музейного експонату «Літак» у Коропі. Перед цим проведуть громадське обговорення у формі засідання за круглим столом. Його запланували на 1 листопада о 10 годині в приміщенні Коропської селищної ради  за адресою вул. Горького, 9 (сесійна зала).

Фото без опису

  Також на засіданні затвердили орієнтовний план роботи виконавчого комітету селищної ради на ІV квартал 2019 року й  погодили  Програму участі Коропської селищної ради в добровільних  об’єднаннях (асоціаціях) на 2019 рік в новій редакції.

  Завершили засідання розглядом заяв громадян.

Сектор інформаційної діяльності, програмного забезпечення
та комунікацій з громадськістю
виконавчого апарату Коропської селищної ради


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь