A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Керівники громад Чернігівщини та їхніх комунальних підприємств приїздили до Коропа навчатися

Дата: 15.09.2019 17:15
Кількість переглядів: 1324

Фото без описуЧернігівське Регіональне відділення Асоціації міст України, членом якої є Коропська об’єднана громада, реалізує проєкт із назвою «Маршрут успіху». У його рамках у п'ятницю, 13 вересня, в гості до Коропської об’єднаної громади завітали голови, заступники голів рад, а також керівники комунальних підприємств територіальних громад, які є членами Асоціації міст України. Темою візиту на «далеку північ Чернігівщини», як називають Короп, стали кращі практики управління житлово-комунальним господарством громади.

   Розпочався захід у залі засідань селищної ради із вітального слова від виконавчого директора Чернігівського регіонального відділення Асоціації міст України Михайла Литвина і Коропського селищного голови Віктора Журавля. Він запросив гостей за допомогою мультимедійної презентації познайомитися із кроками розвитку Коропської ОТГ у три роки.

 

 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

  Учасники навчального візиту змогли дізнатися про все те основне, що вдалося здійснити за три неповні роки, відколи пройшло об’єднання. А досягнень чимало – відремонтовані приміщення й замінені вікна, збудовані й відремонтовані дороги, закуплена потужна техніка для комунального підприємства, збудовані два поля для міні-футболу зі штучним покриттям у Коропі та Атюші,  реалізовані соціальні проєкти та багато чого іншого.

Фото без опису

  - Все це вдалося зробити завдяки нашому колективу. Ми беремо якусь ідею – і йдемо одним курсом, − наголосив Віктор Журавель, згадав тих, хто допомагав реалізовувати задуми і зазначив, що проблем і планів у громаді залишаться багато: все-таки об’єдналися 16 старостинських округів із 45 населеними пунктами.

Фото без опису

Фото без опису

   Участь у заході взяли заступники Коропського селищного голови, секретар, керівники відділів та комунальних підприємств, аби надавати відповіді на запитання гостей.

   Їх передусім цікавили фінансові справи громади.  Начальниця фінансового відділу Наталія Басанець повідомила, що торік бюджет ОТГ склав 115 мільйонів, якщо взяти загальний і спеціальний фонди. Власні надходження в цій структурі становлять майже 50 відсотків. У цьому році відсоток власних надходжень збільшився, а загальний бюджет склав 122 мільйони. Після об’єднання вдається більше вкладати у капітальні видатки, тобто, в бюджет розвитку. Торік на це вдалося спрямувати 13 з половиною мільйонів (майже 12% коштів усіх джерел). А в 2019 році сума капітальних видатків планується на рівні майже 20 мільйонів.

  -  Можливість здійснювати капітальні видатки є саме тим показником позитивного ефекту від об’єднання, − підсумувала Наталія Сергіївна.

   Директор територіального центру соціального обслуговування розповів про роботу сфери соціального захисту, а зокрема про діяльність двох стаціонарних відділень у Нехаївці та Шабалинові.

Фото без опису

Фото без опису

  Далі гості вирушили пішою екскурсією вулицями Коропа: пішли до школи, де пройшла перша черга заміни вікон та дверей і збудоване поле для міні-футболу зі штучним покриттям, завітали до дитячого садка, в якому відремонтували коридор, пральну кімнату й кухню, обладнали кабінети психолога й логопеда, замінили покрівлю. Оглянули й Центр надання адміністративних послуг, де в одному місці жителі Коропщини можуть легко отримати широкий спектр послуг із переліком аж у 83 пункти.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

  Та найбільше провели часу в комунальному підприємстві «Благоустрій», бо ж і тема візиту стосувалася житлово-комунального господарства. Гості дізналися про види послуг, що надає підприємство, про те, як використовується комунальна техніка, як у Коропі збирають та вивозять сміття, в якому руслі надалі планується розвиток підприємства тощо.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

   У кінці в «живому» спілкуванні учасники підбили підсумки візиту до Коропської громади, поділилися досвідом, а також  планами на майбутнє.

     Захід пройшов у рамках проєкту ПУЛЬС, який реалізує Асоціація міст України за підтримки USAID.

 

Сектор інформаційної діяльності, програмного забезпечення
та комунікацій з громадськістю
виконавчого апарату Коропської селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь