A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Школі знов сказали дружно свій «Привіт!»

Дата: 02.09.2019 18:02
Кількість переглядів: 930

   Сьогоднішній погожий ранок, спочатку дихнувши прохолодою, все ж усміхнувся сонечком і обдарував теплом. Справжнісіньке літо… От тільки про те, що надворі молодий вересень, яскраво нагадали ошатно вбрані школярики із букетами в руках, котрі поспішали до рідної школи. Сьогодні в 9 загальноосвітніх навчальних закладах Коропської громади відшуміли Перші дзвоники. Вони покликали за парти 118 першокласників. Всього ж новий навчальний рік розпочали 1340 учнів.

  Опорну Коропську школу поповнили 48 першокласників. На свято вони урочисто зайшли під аркою благословення із вишиваних рушників, які тримали вгорі їхні батьки.

 

 

 

  Першачків, а також всіх школярів, вчителів, батьків, інших учасників шкільного свята привітав Коропський селищний голова Віктор Журавель.

  − Хай для всіх учнів новий навчальний рік буде успішним, щасливим, насиченим цікавими подіями та відкриттями! Впевнено долайте вершини знань, шануйте традиції рідного краю, свою мову, плекайте в собі почуття гідності й любові до своєї Батьківщини! – побажав він.

   Щиро привітавши всіх зі святом, директор школи Іван Головешко вручив нагороди найуспішнішим учням школи.

   Свято видалося щирим, яскравим, теплим, веселим і зворушливим водночас.

   Такі заходи з нагоди початку нового навчального року пройшли сьогодні в усіх школах Коропської громади.

 

   Ювілейним стало свято в новій Шабалинівській школі. 30 років тому вона – світла і простора − вперше відчинила двері для школярів. Цьогоріч її шкільну родину поповнили 14 першокласників. На святкову лінійку найменшеньких школяриків завели першокласники далекого 1989 року...

  Першачків радо зустріла вся шкільна родина і педагогічний колектив на чолі із директором Юлією Дубатовк.

  Про те, як будувалася красуня-школа, згадав у виступі її перший директор Павло Маздюк. Поринувши в минулі часи, Павло Борисович розповів, що проєкт школи вибрав тодішній голова колгоспу Григорій Папка − йому він особливо сподобався через просторий і світлий спортзал. Однак це був проєкт восьмирічки, тож довелося на ходу робити зміни. Проєкт спочатку не передбачав приміщень для старшої школи, наприклад, кабінету військової підготовки, кімнати для зброї не було. Багато зусиль для того, щоб їх обладнати, доклав учитель Валентин Лебідь. На будівництві школі на громадських засадах працювали вчителі і тодішні випускники. Цей клас за старання колгосп тоді нагородив путівкою в Санкт-Петербург (тоді ще Ленінград). Побілили і пофарбували красуню-школу вчителі і техперсонал.

  …Зі словами вітань до учнів, вчителів і батьків звернувся заступник Коропського селищного голови Василь Кравченко, староста Шабалинова Микола Сальнюк, староста Пекарівської сільської ради Сосницької ОТГ, діти якої навчаються в Шабалинівській школі, Володимир Труба, заступник керівника товариства «Швед» Олексій Гетун.

   Щасливої, цікавої, плідної подорожі в світ знань всім першокласникам, всім школярам Коропщини!

Сектор інформаційної діяльності, програмного забезпечення
 та комунікацій з громадськістю
виконавчого апарату Коропської селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь