Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Делегація Коропської громади взяла участь у відкритті пам’ятника Леоніду Каденюку на його рідній Буковині

Дата: 02.09.2019 16:01
Кількість переглядів: 1049

   Фото без описуПам’ятник першому і єдиному за часи незалежності України космонавту, Герою України Леоніду Каденюку встановили 30 серпня в рідному для нього селі Клішківці, що в Хотинському районі Чернівецької області. Короп і далекі Клішківці єднає те, що вони дали світові двох людей, яких понад усе вабив космос. У селі на Буковині народився перший український космонавт, а Короп, як ми знаємо, є батьківщиною Миколи Кибальчича − автора  схеми першого реактивного літального апарата.

   Запрошення відвідати урочистості делегація Коропської ОТГ отримала від першої заступниці голови Чернівецької обласної ради Інги Маковецької під час цьогорічного святкування Миколаївського ярмарку.

  Свою заповітну мрію – полетіти в космос – Леонід Каденюк здійснив у листопаді 1997 на кораблі NASA «Колумбія». Видатний українець часто бував на Коропщині, спілкувався із нашими людьми. Торік у січні його життя на 69-му році раптово обірвалося.

   На урочистості з нагоди відкриття монументу на території місцевої школи до Клішківців з’їхалися сотні людей з усієї країни. Було дуже багато почесних гостей.

  Делегацію Коропщини склали Коропський селищний голова Віктор Журавель, старости Атюшівського та Будищенського старостинських округів Станіслав Пилипець і Олександр Хілько.

  Слово на відкритті мав і Коропський селищний голова Віктор Журавель. Він передав подарунки друзям із Буковини, а також запросив делегацію Клішковецької учнівської молоді на Коропщину для знайомства із нашим краєм та святкування річниці із дня народження Миколи Кибальчича наприкінці жовтня.

  Поїздка на Західну Україну була ще й пізнавальною. Делегація Коропської громади відвідала Глибоцьку селищну об’єднану територіальну громаду, де ознайомився із роботою сироварні молочного кооперативу «Добрі газди» в селі Михайлівка.

Фото без опису

  Членами цього кооперативу є 32 родини-пайовики, які мають корів та здають молоко в свій кооператив. Ціна 1 літри молока варіюється від 9,50 до 13 гривень, залежно від жирності. Цей кооператив виготовляє екологічно чисті тверді сири, які користуються попитом не тільки в Україні, а і за кордоном.

Фото без опису

  Члени делегації дякують першій заступниці голови Чернівецької обласної ради Інзі Маковецькій, народному депутату України VIII скликання Василю Амельченку, головам громад Григорію Ванзуряку та Василю Ченківському за організацію поїздки і можливість познайомитися з розвитком громад Чернівецької області та отримати корисний досвід.

 Сектор інформаційної діяльності, програмного забезпечення
 та комунікацій з громадськістю
виконавчого апарату Коропської селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь